Felsőoktatás Nagy Barnabás

Valami szép csendben teljesen megváltozott a hazai egyetemeken

Elolvasom

A nők egész Európában kevesebb fizetésre számíthatnak a férfiaknál, pedig uralják a felsőoktatást – legalábbis létszám tekintetében. Magyarországon a rendszerváltás óta egyre több nő szerez diplomát, mára pedig csak három olyan képzési terület létezik, ahol megmaradt a férfitöbbség. Ezekben azonban nagyon le vannak maradva a nők.

Felsőoktatás Eduline

Elveszítik a nőiességüket az IT-s lányok? Tévhitek és cáfolatok

Elolvasom

Bár az információs technológia megváltoztatta a társadalmat és új kapuk nyíltak meg a nők előtt, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a technológiai szektorban mélyül a két nem közötti szakadék. Az IT szektorban például csak 20 százalék a nők aránya. De vajon miért választja ilyen kevés nő a technológiai pályát?

Felsőoktatás Eduline

8 nő, akik nélkül ma egészen más lenne az informatika világa

Elolvasom

Ha ma valakinek az IT szakmát említik, rögtön férfimunkára gondol, nőket sajnos csak elvétve találni a szektorban. De nem volt ez mindig így. A számítógépek hőskorában az informatika sok úttörője éppen nő volt, sőt, a későbbi évtizedekben is gyorsan nőtt az ilyen irányban továbbtanuló nők száma.

Felsőoktatás Eduline

Még a Word és az Excel is nehezen megy a pályakezdőknek?

Elolvasom

"A fiatalok informatikai tudása a közvélekedés szerint igen jó, az informatikai és technikai újdonságok terén könnyedén eligazodnak. Az általános informatikai képzés ráadásul sok helyen már az általános iskolában elkezdődik, nem beszélve arról, hogy egyre több háztartásban van számítógép, internet" - olvasható a Karriervadász blogon.

Felsőoktatás Eduline

Facebook-rajongók töltik meg az amerikai egyetemek informatikai képzéseit

Elolvasom

Amikor Keila Fong megérkezett a Yale-re, meg sem fordult a fejében, hogy számítástechnikával foglalkozzon. Tavaly viszont, amikor bemutatták A közösségi háló című filmet, az egyetemen mindenki erről beszélt, ő pedig elkezdett azon gondolkodni, hogy milyen lenne kitalálni és elindítani egy olyan dolgot, ami a jövő Facebookja lenne. "Nagyszerű lenne a következő Mark Zuckerbergnek lenni, mindenki szereti azt hinni, hogy valami fantasztikus ötlet van a birtokában" - nyilatkozta a The New York Times tudósítójának az elsőéves hallgató, aki azóta eldöntötte, hogy részt vesz a Yale újonnan indított számítástechnikai kurzusán.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keresnek a diplomás pályakezdők?

Elolvasom

A diplomás pályakezdők országos átlagban havi bruttó 180 ezer forintra számíthatnak 33 műszaki, gazdasági, jogi és értékesítési munkakörben, és havi bruttójuk két év gyakorlat után mehet valamivel 200 ezer forint fölé - áll a HVG Diploma különszámában megjelent elemzésben.

Közoktatás Edupress

Játékos eszközökkel a gyermekek online biztonságáért

Elolvasom

Az internet segítségével a gyermekek házi feladatot készíthetnek, online kutathatnak, játszhatnak vagy tarthatják a kapcsolatot társaikkal. A fiatal korosztályt azonban számos veszély is fenyegeti a világháló tartalma miatt, melyre a december 10-étől futó induló Helló Háló nevet viselő kampány széles körű együttműködés által hívja fel az oktatók, a szülők és a diákok figyelmét. Az akció keretein belül oktatási segédleteket, a veszélyek elkerülését szolgáló eszközöket mutatnak be.

1 2