Felsőoktatás Eduline

Nagyítás: Európa két legjobb egyeteme

Elolvasom

Az Oxford vezeti a Times Higher Education (THE) 2011-es európai egyetemi rangsorát - a nagy rivális, a Cambridge a második helyre szorult vissza. A két neves brit intézmény több évszázada küzd a legjobb európai egyetem címéért.

Felsőoktatás Eduline

Képek: itt van a világ tíz legjobb egyeteme

Elolvasom

Négy brit és hat amerikai egyetem áll a QS World University Rankings legfrissebb listájának élén. A Cambridge, a Harvard és a MIT eredménye aligha lepett meg bárkit is, ezek az intézmények ugyanis évek óta dobogós helyet szereznek a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.

Felsőoktatás Edupress

Értelmező kéziszótár kell az egyetemi rangsorokhoz?

Elolvasom

A hazai és nemzetközi, felsőoktatási intézményeket vizsgáló rangsorok magyar nyilvánosságban növekvő jelenléte indokolja Fábri György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettese szerint azt, hogy a listákat használók számára "rangsortudásbázis" készüljön.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: ezek az ország legjobb informatikai karai

Elolvasom

Több mint 2700 diák jelentkezett 2010-ben mérnök informatikus szakra, amely évről évre bekerül a tíz legnépszerűbb alapképzés közé. Az informatikai terület iránt érdeklődők tíz egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak, az összesített kari rangsor élén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: a legjobb orvosi és egészségtudományi karok

Elolvasom

2009-ben és 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé az általános orvosi képzés, amelyet tavaly több mint kétezren jelöltek meg a jelentkezési lapjukon. Az orvos- és egészségtudományi terület iránt érdeklődők idén is tizennyolc egyetemi és főiskolai kar közül választhattak, az összesített kari rangsor élén már több éve a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: csak hét egyetem élné túl a minőségalapú finanszírozást

Elolvasom

Egyetlen magyar egyetem sem szerepel a világ száz legjobb felsőoktatási intézményeinek listáján, egyedül a Szegedi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem fér be az első háromszáz-négyszáz helyezett közé. Pokorni Zoltán szerint a magyar felsőoktatás a tömegképzés miatt hasalt el, ha az oktatás minősége alapján finanszíroznák az intézményeket, mindössze hét egyetem maradna talpon.

1 2 3 4 5 6