szerző:
Eduline

Újabb felsőoktatási rangsor hoztak nyilvánosságra: a QS utánajárt, milyen diplomákkal a legkönnyebb elhelyezkedni. A világrangsorra egy magyar egyetem is felkerült.

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds (QS), amely most a diplomázott hallgatók elhelyezkedési és foglalkotatottsági arányait, a munkáltatók és a hallgatók kapcsolatát, a partnerségeket és a diplomázottak megbecsültségi rátáját figyelembe véve állította össze a listát. A következő listán tehát azok az egytemek szerepelnek, amelyeknek diplomásai a legjobb esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon.

A top tízes lista élén a az MIT, azaz a Massachusetts Institute of Technology áll, a második a Stanford lett, a dobogó harmadik fokára pedig a Kaliforniai Egyetem került.

Helyezés Intézmény
4. Harvard University
5. The University of Sydney
6. University of Melbourne
7. University of Cambridge
8. University of California, Berkeley (UCB)
9. Tsinghua University
10. University of Oxford

A listára egy magyar egyetem is felkerült. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet a 301-500. helyre sorolták.

Friss felsőoktatási világrangsor: négy magyar egyetem került fel a QS listájára

Mind a négy magyarországi orvosi egyetem felkerül a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb rangsorára, a legjobb eredményt a Semmelweis Egyetem érte el. Szerda délután hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds (QS) cég, amely tudományterületenként rangsorolta a világ legjobb felsőoktatási intézményeit.