Felsőoktatás Eduline

Az ország egyik legjobb egyetemét csinálná ki a kormány

Elolvasom

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kedd este benyújtott törvénymódosítóval a Közép-európai Egyetemet csinálná ki a kormány. Azt a felsőoktatási intézményt, amely a legjobb hazai egyetemek között szerepel a nemzetközi listákon. Sőt: az egyik legnevesebb felsőoktatási szaklap, a Times Higher Education szerint egyértelműen ez a legjobb magyarországi egyetem.

Felsőoktatás Eduline

Ezekre lehettünk büszkék 2015-ben

Elolvasom

Bár túl sok pozitív hírről nem számolhattunk be nektek 2015-ből, de azért akadt egy-két jó dolog - a magyar egyetemek az anyagi nehézségek ellenére is tartják magukat a világrangsorokban, magyar kutatókon volt a világ szeme, valamint két magyar könyvtár is bekerült a világ legszebbjei közé.

Felsőoktatás Eduline

Itt a friss lista: ezek a legjobb informatikai képzések

Elolvasom

A BME, a Corvinus és az ELTE vezeti a hallgatói eredmények alapján összeállított rangsort az informatikai karok közt. Több más képzési területhez hasonlóan a vidéki intézmények e képzéskörben is az oktatói kiválóság terén jeleskednek. Ezek a legjobb informatikai képzést nyújtó karok a HVG Diploma 2016 alapján.

Felsőoktatás Eduline

Ezek a legjobb bölcsészkarok: itt a legfrissebb rangsor

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két kara vezeti a hallgatói kiválóság alapján összeállított listát a bölcsészképzés területén – derül ki a HVG Diploma 2016 rangsorából. Az oktatói kiválóság mérésénél a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara végzett az élen.

Felsőoktatás Eduline

Itt a friss rangsor: ezek a legjobb gazdasági karok

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem végzett első helyen a gazdasági karok rangsorán a hallgatók kiválóságát tekintve – ez derül ki a HVG Diploma 2016 kiadványból. Az oktatók kiválósága szempontjából azonban tarolnak a vidéki intézmények. Ezek a legjobb gazdasági karokat indító egyetemek, főiskolák.

Felsőoktatás Eduline

Fábri György: fokozatosan lemaradnak a kelet-európai egyetemek

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) is tagja lett a felsőoktatási rangsorok készítőit összefogó szervezetnek, az IREG-nek. Fábri György az egyetem képviseletében elmondta, mind a rangsorokban, mind az uniós támogatások elosztásánál csúfosan lemaradnak a kelet-európai intézmények - a hiba azonban nem bennük, hanem az egyenlőtlen értékelési rendszerekben van.

Felsőoktatás Eduline

Három dolog, amire büszkék voltunk 2014-ben

Elolvasom

Nem állítjuk, hogy túl sok pozitív hírről számolhattunk be nektek 2014-ben, de azért akadt egy-két jó dolog - a magyar egyetemek az anyagi nehézségek ellenére is tartják magukat a világrangsorokban, Szegedet a világ legszebb egyetemvárosai közé választották, és az is kiderült, hogy a cserediákok kifejezetten szeretik Magyarországot.

1 2 3 4 5 6