szerző:
Eduline

A Közép-európai Egyetem (CEU) üzleti analitika mesterképzése a legjobb Közép-Európában – derül ki a Quacquarelli Symonds (QS) üzleti mesterképzéseket felmérő rangsorából.

©

A szeptember 25-én nyilvánosságra hozott lista alapján a CEU üzleti analitika programja a világ 50. legjobbja – olvasható a CEU sajtóközleményében, amely kitér arra is: nemcsak közép-európai, de német, osztrák és svájci képzés sem tudta megelőzni a CEU mesterszakját. 

A CEU számításai szerint - a QS nem közölt regionális rangsorokat, ezekre a teljes felmérésből lehet következtetni - az egyetem üzleti analitika mesterképzése a 16. lett Európában. A QS rangsorának készítői összesen 17 ország 75 üzleti analitika mesterképzését vizsgálták.

A CEU pénzügy mesterképzése (MS in Finance) a 89. helyet szerezte meg a QS világrangsorában. „Ezzel a képzés az 53. legjobb Európában, és a 6. legjobb Közép-Európában, beleértve Ausztriát, Németországot és Svájcot, és a harmadik legjobb Közép- és Kelet-Európában. Összesen 33 ország 158 pénzügyi mesterképzését vették alapul a QS nemzetközi rangsorának összeállításához” – írja a CEU.

Az egyetem mindkét programja kiemelkedően teljesített a diákok sokszínűségét, a szakmai elismertséget, az újító szellemet és az ár-érték arányt vizsgáló értékelési kritériumokban.

Itt a legfrissebb felsőoktatási rangsor: hét magyar egyetem került fel a listára

Hét magyar egyetem került fel a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) most publikált világrangsorába, köztük a legjobban a Semmelweis Egyetem teljesített. A Semmelweis Egyetem 401-500. helyen végzett a THE rangsorban, ezzel megőrizte korábbi helyét, bár a részeredményekben javítani tudott.