Érettségi-felvételi Eduline

Milyenek lesznek a 2012-es ponthatárok a műszaki alapszakokon?

Elolvasom

Összesen 10 560 ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel idén a műszaki alapszakokat indító egyetemek és főiskolák – a felvételizők jól jártak a 2012-es keretszámok korrigálásával, a műszaki BSc-képzések ugyanis plusz 2400 helyet kaptak, így valószínűleg nem lesz jelentősebb ponthatáremelés idén. Nézzük, milyenek voltak a 2011-es ponthatárok a legnépszerűbb képzéseken.

Érettségi-felvételi Eduline

Hány ponttal lehet bekerülni az ELTE-re, a BME-re, a Semmelweisre és a Corvinusra?

Elolvasom

Hány pont kellett 2011-ben az ELTE, a BME, a Semmelweis Egyetem és a Corvinus legnépszerűbb alapképzéseihez? Mi határozza meg a 2012-es ponthatárokat? Három hét van a ponthatárhúzásig, úgyhogy sorra vesszük az intézményeket, és megpróbáljuk megtippelni, hány ponttal lehet majd bekerülni a legtöbb felvételizőt vonzó alapszakokra.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Ilyenek lesznek a 2012-es ponthatárok: több szakra szinte lehetetlen bekerülni

Elolvasom

Emelt szintű érettségi, ötös átlag és nyelvvizsga nélkül idén lehetetlen bekerülni államilag támogatott jogi és gazdasági képzésekre – a gazdasági alapszakok keretszámát ugyanis kilencvenöt, a jogászképzését pedig nyolcvannyolc százalékkal vágta vissza a kormány januárban. A felvételizők az esélytelenek nyugalmával várják a ponthatárhúzást.

Érettségi-felvételi Eduline

ELTE, BME, BGF: milyenek a 2011-es ponthatárok?

Elolvasom

A fővárosi és vidéki főiskolák, egyetemek legnépszerűbb alap- és mesterszakjaira idén is háromszázötven-négyszáz fölött pontszámmal lehetett bekerülni. Akinek nem sikerült összegyűjtenie annyi pontot, amennyi a kiválasztott képzésekhez elég lett volna, a pótfelvételin még újra próbálkozhat.

Érettségi-felvételi Eduline

Indul a véghajrá: megvannak az első ponthatárok!

Elolvasom

Megkezdődött a visszaszámlálás, este nyolckor kiderül, kit hova vettek fel: ha a borús idő elvette a kedvedet a Pont Ott Partitól, nálunk élőben követheted az eseményeket. Folyamatosan beszámolunk a legfontosabb tudnivalóktól, a legjobb programokról, na meg persze a 2011-es ponthatárokról!

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: hogyan húzzák meg a ponthatárokat?

Elolvasom

Évről évre bonyolult matematikai algoritmussal számítják ki a felvételi ponthatárokat – bár pontosan senki nem tudja megjósolni, melyik szakra hány ponttal lehet majd bejutni, a jelentkezők számán, az államilag finanszírozott hallgatói létszámkereten és a felvételizők érettségi jegyein sok múlik. Egy már most biztos: a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekhez idén is jóval négyszáz fölötti pontszám kell.

1 2