Felsőoktatás Eduline

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint jó ötlet lenne összevonni a művészeti egyetemeket

Elolvasom

A pénzügyi és a vagyongazdálkodási szempontból indokolt és észszerű megoldás lehet a művészeti egyetemek összevonása – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Domokos László szerint az eddigi számvevőszéki ellenőrzések alapján az öt művészeti egyetem gazdálkodása évek óta nem felel meg a törvényi előírásoknak.

Felsőoktatás Eduline

Nemzetközi sikert ért el a MOME Anim

Elolvasom

Az Animafest a legjobb animációs versenyfilmekkel nevező műhelyeket díjazta, elsőként azt a MOME Anim iskolát, amelynek hallgatója, Andrasev Nadja Cannes-ban harmadik helyet hozta el animációs filmjével.

Felsőoktatás Eduline

Megszüntetés helyett: művészeti óriásegyetemet hoznának létre a hallgatók

Elolvasom

Az öt budapesti művészeti felsőoktatási intézmény hallgatói képviselői kitartanak egyetemük, főiskolájuk önállósága mellett - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerdán, utalva arra, hogy a felsőoktatási törvény jelenlegi változata ezt csak 2015-ig tartaná fenn. A hallgatói képviselők művészeti egyetem és főiskola kategóriát is nevesítenének az új jogszabályban.

Felsőoktatás Eduline

A művészeti egyetemek is becsődölhetnek a Hoffmann-terv miatt?

Elolvasom

Művészeti egyetem vagy művészeti főiskola kategória bevezetését javasolják az oktatási államtitkárságnak az öt művészeti felsőoktatási intézmény hallgatói. Attól tartanak, hogy 2015-től – többek között – a Zeneakadémiára és a MOME-ra is integráció, főiskolává alakulás vagy megszűnés vár.

Felsőoktatás Eduline

A művészeti egyetemek rektorainak sem tetszik az összevonás terve

Elolvasom

A felsőoktatási törvény új koncepciójával kapcsolatban szerdán került szóba több sajtóorgánumban a művészeti felsőoktatási intézmények integrációja. Pénzügyi előnye bizonytalan kimenetelű, szakmailag, mivel rendkívül különböző hagyományokról, képzési struktúrákról és formákról van szó, nem indokolt - áll Batta Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez írt levelében.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

Közoktatás Edupress

Olasz filmrendező érkezett a Faludi filmszemlére

Elolvasom

"Fiatalon, társaim és jómagam meghívására, sok híres római filmes személyiség közül csak Fellini egyik forgatókönyírója válaszolt ezekkel a szavakkal: többet nekünk ne írjatok! Ezen mondat miatt én mindenkinek válaszolok, nem utasítom el a kezdetleges munkákat sem, hiszen az álmokat hagyni kell kibontakozni" - mondta el az ismert olasz filmrendező, Pupi Avati az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 13-án, aki idén a bizalom témáját körbejáró Faludi Nemzetközi Amatőrfilm Szemle és Fotópályázaton a zsűri elnökeként vesz részt. A zsűri a három filmes kategóriában az első három-három helyezettet jutalmazza, illetve különdíjakat oszt ki, a művészeti egyetemi hallgatók filmjeit pedig külön kategóriában értékeli.