Újabb irodalmi tesztet készítettünk: ma este a 140 éve született Ady Endre műveit kell felismernetek egy-egy részlet alapján.  Tovább »

A szokásos heti filmajánlóval jelentkezünk - akik ezen a héten sok ZH-t írnak, ezért aludni sincs idejük, nemhogy filmeket nézni, most ne figyeljenek.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A pénteki lazításhoz (és az élvezetesebb magyarórákhoz) ajánlunk ma négy videót.  Tovább »

A Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és Dj Snake is fellép a Balaton Sound fesztiválon, amelyet jövőre július...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az elmúlt napokban több irodalmi tesztet is ajánlottunk nektek, ma pedig egy válogatást találtok a ti kedvenc kvízeitekből.  Tovább »

Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.  Tovább »

Kétszáz éve született Arany János, aki - minden túlzás nélkül - az egyik legismertebb magyar költő.  Tovább »

Nyolcvan éve, 1937. december 3-án hunyt el József Attila. A ma esti kvízzel kideríthetitek, mennyire ismeritek a költészetét.  Tovább »

Ezer könyvet rejtett el az országban a Libri, egy online térkép segít abban, hogy rátaláljatok a kötetekre.  Tovább »

Felismernétek egy-egy festményről vagy rajzról a történelem legismertebb személyiségeit?  Tovább »

Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt.  Tovább »

Újra fellángolt a vita a kötelező olvasmányokról, fontos kérdés, van-e helye Jókainak, a Csongor és Tündének vagy éppen Kazinczynak az...  Tovább »

Arany-feldolgozást készített a Margaret Island, ezzel a változattal akár az irodalomórát is fel lehet dobni.  Tovább »

Hideg van, hol az eső, hol a hó esik, ráadásul vészesen közeledik a vizsgaidőszak.  Tovább »

Múlt héten Ady Endrére emlékeztünk, ebből az alkalomból összeállítottunk nektek egy irodalmi tesztet. Próbáljátok ki!  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X