"Vegyük észre, hogy a Jókai-mű esetében egy 150 évvel ezelőtti nyelvezettel, mondatszerkezettel, témával, történettel rendelkező műről beszélünk...  Tovább »

Kosztolányi Dezső műveinek digitális kiadása egyre bővül, több 20. századi szerző műveit is elérhetjük majd számos változatban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ha egy eposz, egy regény vagy éppen egy dráma eltávolítja, nem pedig közelebb hozza a diákokat az olvasáshoz, és az a mű az érettségin sem kötelező...  Tovább »

"Arany (szándékos rosszindulatból?) elfelejtette megemlíteni, hogy kiskorúak ne babráljanak malomkővel, mert rájuk dőlhet!  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt.  Tovább »

Újra fellángolt a vita a kötelező olvasmányokról, fontos kérdés, van-e helye Jókainak, a Csongor és Tündének vagy éppen Kazinczynak az...  Tovább »

Van-e olyan kötelező olvasmány, amelyet szeretnek az általános iskolások?  Tovább »

A Times Higher Education legújabb rangsorairól, az ELTE-t elérő zaklatási botrányról, az ingyenes első nyelvvizsgáról is olvashattatok ezen a héten...  Tovább »

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága.  Tovább »

Az olvasás igenis izgalmas és szórakoztató dolog. Nem hiszitek? El szoktátok olvasni a könyvek elején a köszönetnyilvánítást?  Tovább »

Nagyon sok lehetőség és általában elég idő is van a kötelező könyvek elolvasására, azonban, ha még nem vetted rá magad, hogy belekezdj a feladatba...  Tovább »

Az általános iskolai és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami...  Tovább »

Az Egyesült Államokban a diákok többsége a Ne bántsátok a feketerigót!  Tovább »

Már a könyvet sem kell a kezetekbe venni, mert ezzel az appal könnyedén elolvashatjátok a kötelező olvasmányokat.  Tovább »

A kötelező olvasmányok sorsa elég hányattatott, hiszen nem sok diák szereti elolvasni őket, pedig sokszor érdekesebbek, mint hinnétek.  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X