Az általános iskolai és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami...  Tovább »

Szükségetek lenne néhány olvasónaplóra? Segédanyag-gyűjteményünkben több, diákok által készített anyagot találtok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Megnéztük, melyek a legnépszerűbb alapszakok a 2018-as felvételin, mennyit kell fizetni a fővárosi kollégiumokban, és a kötelező olvasmányokkal is...  Tovább »

A populáris irodalomnak is lehet szerepe az irodalomtanításban, elsősorban az általános iskolákban – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az emberi erőforrások minisztere szerint az egészségügy és az oktatás távolról sincs olyan rossz állapotban, mint amilyen szintű és súlyú kritikákat...  Tovább »

Kompromisszumra kellene törekedni: nagyon fontos, hogy bizonyos klasszikus magyar művek ne kerüljenek ki a kánonból, de be kellene engedni az...  Tovább »

"Vegyük észre, hogy a Jókai-mű esetében egy 150 évvel ezelőtti nyelvezettel, mondatszerkezettel, témával, történettel rendelkező műről beszélünk...  Tovább »

Kosztolányi Dezső műveinek digitális kiadása egyre bővül, több 20. századi szerző műveit is elérhetjük majd számos változatban.  Tovább »

Ha egy eposz, egy regény vagy éppen egy dráma eltávolítja, nem pedig közelebb hozza a diákokat az olvasáshoz, és az a mű az érettségin sem kötelező...  Tovább »

"Arany (szándékos rosszindulatból?) elfelejtette megemlíteni, hogy kiskorúak ne babráljanak malomkővel, mert rájuk dőlhet!  Tovább »

Egy jó kis irodalmi teszttel készültünk ma estére: hét kötelező olvasmányból választottunk ki három-három szereplőt.  Tovább »

Újra fellángolt a vita a kötelező olvasmányokról, fontos kérdés, van-e helye Jókainak, a Csongor és Tündének vagy éppen Kazinczynak az...  Tovább »

Van-e olyan kötelező olvasmány, amelyet szeretnek az általános iskolások?  Tovább »

A Times Higher Education legújabb rangsorairól, az ELTE-t elérő zaklatási botrányról, az ingyenes első nyelvvizsgáról is olvashattatok ezen a héten...  Tovább »

"Jókait és a Bánk bánt levenném a kötelezők listájáról, Az ember tragédiájának is csökken a népszerűsége, izgalma, olvashatósága.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X