Közoktatás Eduline

A Légy jó mindhalálig nem való gyerekeknek? Nem mindenki ért egyet a levelet író tanárral

Elolvasom

Több szakmabeli nem ért egyet azzal a tanárral, aki nemrég levelet írt egy budapesti iskola igazgatójának és a köznevelésért felelős államtitkárnak, amelyben kritizálta tanártársa döntését, amiért a Semmi című művet oktatta a gyerekeknek a Légy jó mindhalálig helyett. Egy magyartanár szerint Móricz Zsigmond remekműve nem is való gyerekeknek.

Közoktatás Eduline

Óriási botrány: Móricz helyett ezt a könyvet kell elolvasni a 8. osztályosoknak

Elolvasom

A Légy jó mindhalálig helyett Janne Teller Semmi című regényét adta fel egy tanár kötelező olvasmánynak egy budapesti iskolában. A regény világszerte megosztja a tanárokat és kritikusokat, most pedig egy egykori magyartanár szedte le róla a keresztvizet, és felháborodott levelet írt az iskola igazgatójának és Czunyiné Bertalan Juditnak is.

Közoktatás Eduline

Kötelezők nyáron? Itt találtok segítséget

Elolvasom

Érdemes már nyáron nekiállni a kötelezők elolvasásának. Olvasónaplókat és elemzéseket gyűjtöttünk össze, amelyek a szövegek értelmezésében segíthetnek - az eredeti művet nem pótolják! A Puskára feltöltött doksikból válogattunk. Az elsős és másodikos középiskolások olvasmányai után jöjjenek a 11. osztályosok kötelezői.

Közoktatás Eduline

Tizedikes vagy? Akkor ezeket kötelező elolvasnod

Elolvasom

Érdemes már nyáron nekiállni a kötelezők elolvasásának. Olvasónaplókat és elemzéseket gyűjtöttünk össze, amelyek a szövegek értelmezésében segíthetnek - az eredeti művet nem pótolják! A Puskára feltöltött doksikból válogattunk, az elsős középiskolások után ezúttal a 10. osztályosok olvasmányaihoz kapcsolódóan.

1 2 3 4