Csaknem száz, korábban becsapott felvételiző kezdheti meg tanulmányait jövőre a tokiói orvostudományi egyetemen, amelyről idén nyáron kiderült, hogy...  Tovább »

Az intézmény történetében először választottak női elnököt a tokiói orvostudományi egyetemen; a szerdai szavazást az után tartották, hogy júliusban...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Átfogó vizsgálatot indítottak pénteken Japán valamennyi orvostudományi egyetemén a nemek közötti egyenlőség elvének betartásáról az után, hogy a hét...  Tovább »

Éveken át manipulálta a tokiói orvostudományi egyetem a felvételi pontszámokat: a nőkét csökkentették, egyes férfiakét pedig megemelték, hogy...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A transzszexuális nemi identitású hallgatókat is fogadja a tokiói Ocsanomizu női egyetem a 2020/2021-es tanévtől - írta csütörtökön a helyi sajtó.  Tovább »

Szokatlan kérdés okozott fennakadást a japán központi egyetemi felvételi tesztjében. A kérdésben még a finn külügyminiszter is megszólalt.  Tovább »

Diszkriminációval vádol és beperelt Japánban egy női egyetemet egy férfi, akinek elutasították felvételi kérelmét.  Tovább »

17-21 éves érettségizettek vagy idén érettségizők pályázhatnak a japán egyetemi ösztöndíjakra - az ösztöndíj öt évig...  Tovább »

Kétszáznyolcvan doktori disszertációt vizsgál át a tokiói Waseda Egyetem egy volt diák publikációit érintő botrány miatt.  Tovább »

A Egyesült Államok egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, a chicagói egyetem, amelynek tekintélyét nyolc Nobel-díjasa mellett egy Fields-díjas...  Tovább »

A pénteki földrengést és cunamit követően egyetemek és főiskolák tucatjai zártak be Japánban.  Tovább »

Nem szakítja meg tanulmányait a Debreceni Egyetem (DE) három Japánban tanuló cserediákja, akik az intézménynek jelezték: jól vannak és minden...  Tovább »

Eleinte ártatlan posztnak tűntek azok a matematikával és angollal kapcsolatos kérdések, amelyeket egy népszerű japán honlapra tettek fel múlt héten.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X