Végre válaszolt a január elején feltett kérdésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Elmondták, miért van szükség a honvédelmi intézkedési tervre.  Tovább »

Rengeteg papírt kell gyártani - ezzel jár majd a honvédelmi intézkedési terv elkészítése az iskolákban és az óvodákban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A honvédelmi intézkedési terv elkészítése jelentkezős többletfeladatot jelent az intézményvezetőknek és beosztottjaiknak, ez a tevékenység biztosan...  Tovább »

Lelkiismereti okokból pedagógusok és iskolaigazgatók is megtagadhatják a közreműködést a honvédelmi intézkedési terv (HIT) végrehajtásában.  Tovább »

hirdetés

A Népszava szerint nincs olyan NATO-kötelezettség, amely miatt az iskolákban és az óvodákban terrorellenes intézkedési tervet kellene készíteni.  Tovább »

A NATO Válságreagálási Rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteni, amely a lakosság felkészítését segíti...  Tovább »

„Az iskolák militarizálására nem ez az első kísérlet - pár hónapja az iskolai lőterek kialakítása volt napirenden, amihez azóta forrásokat is...  Tovább »

Eddig is kötelező lett volna terrorellenes intézkedési tervet készíteni az iskolákban, ám a egyik tanári szakszervezet elnöke szerint a pedagógusok...  Tovább »

"Hadüzenet az iskoláknak" - így értékelte Deák Dániel egyetemi tanár a Civil Közoktatási Platform oldalán megjelent állásfoglalásában azt, hogy a...  Tovább »

Egy Nato-kötelezettség miatt kell honvédelmi intézkedési tervet készíteni az iskolákban - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X