Közoktatás Eduline

Mennyi lesz az egyházi iskolákban dolgozó tanárok fizetése?

Elolvasom

A kormány rendeletet fogadott el, amellyel biztosítja, hogy az adó- és járulékváltozások miatt az egyházi közfeladat-ellátó szektorban, egyetlen munkavállaló esetében se csökkenjen 2011-ben a rendszeres nettó kereset - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében.

Közoktatás Eduline

A Fidesz szerint tovább működhetnek a kisegyházak iskolái

Elolvasom

Nem lehetetlenülnek el azok az egyházi iskolák, amelyek fenntartói a jövőben nem minősülnek egyházaknak, mert az állami feladatot is ellátó közösségek az év végéig megállapodást köthetnek az állammal, az általuk folytatott tevékenység finanszírozására - mondta csütörtökön Ékes Ilona. A képviselő az LMP-s Osztolykán Ágnes szerdai szavaira reagált.

Közoktatás Eduline

MSZP: feszültté teheti az iskolaátadásokat az elfogadandó egyházi törvény

Elolvasom

Az MSZP szerint különösen feszültté teheti az önkormányzati oktatási intézmények átadását az egyházaknak a jövő héten elfogadandó egyházi törvényjavaslat egyik paragrafusa, valamint az új közoktatási törvény egy bekezdése, előbbi ugyanis kimondja, hogy az egyházi intézmények világnézeti szempontból elkötelezettek, utóbbi pedig a világnézetileg semleges oktatást veti el.

1 2 3 4 5