Közoktatás Eduline

Oktatási biztos: öt-hat településen "okozhat gondot" az iskolák egyházi átadása

Elolvasom

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nem tűnik tömeges jelenségnek, hogy egy-egy település az egyetlen oktatási intézményét adja át valamelyik egyháznak - mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa kedden. A biztos kiemelte: nem ellenzi az átadásokat, de körültekintően szeretné megvizsgálni ezeket az eljárásokat.

Közoktatás Eduline

Hány iskola kerül az egyházakhoz szeptembertől?

Elolvasom

Több tucat iskola kerülhet szeptembertől egyházi irányítás alá, legalább 30 településen döntöttek úgy, hogy tárgyalásba kezdenek a történelmi egyházakkal. Számos iskola és óvoda sorsa már eldőlt - május 31-én derül ki, pontosan hány intézmény fenntartói jogáról mondanak le az önkormányzatok.

Közoktatás Eduline

MSZP: ne legyen különbség az állami és egyházi iskolába járó diákok között

Elolvasom

Sokaknak nem tetszik, hogy az Orbán-kormány különbséget tesz a gyerekek között a szerint, milyen oktatási intézménybe járnak, aki egyházi intézménybe jár, az többet kap a közösből, aki önkormányzatiba, az kevesebbet - reagált Nyakó István MSZP-s politikus szombaton Szászfalvi László államtitkárnak az állam és az egyház kapcsolatát érintő kijelentéseire.

Közoktatás Eduline

Az iskolák egyházi átvétele ellen tüntettek Orosházán

Elolvasom

Tiltakozó demonstrációt tartottak egy helyi civil szervezet nevében csütörtök este Orosházán, a polgármesteri hivatal előtt, annak érdekében, hogy ne adják át se a megyének, se az egyházaknak a közoktatási intézményeket. A fideszes polgármester szerint a tüntetőknek nem fontos a város jövője.

Közoktatás Eduline

Hoffmann: aki pornográf képeket mutogat, nem dolgozhat tanárként

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint előtérbe kell helyezni az erkölcsöt és az etikát az oktatásban. Hoffmann Rózsa a keresztény civil szervezetek negyedik országos fórumán a Parlamentben szerdán azt mondta, hogy etika oktatás mindenütt lesz, és erősíteni kívánják a hittan oktatását az állami iskolákban is.

Felsőoktatás Eduline

"A lógást nem fogja finanszírozni az állam" - interjú Hoffmann Rózsával

Elolvasom

A vizsgalehetőségek számát a hallgatói érdekképviselet és a több mint 55 ezer tagot számláló Facebook-csoport tiltakozása ellenére is szabályozná az új felsőoktatási törvényben az oktatási államtitkárság, az elmúlt hónapokban komoly vitákat kiváltó jogszabályt még a nyári szünet előtt elfogadhatja az országgyűlés. Az eduline kérdéseire Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár írásban válaszolt.

1 2 3 4 5