Felsőoktatás Eduline

Galéria: itt a partiegyetemek rangsora

Elolvasom

Nyilvánosságra hozta a legbulisabb amerikai egyetemek listáját a Princeton Review: a lista élén meglepetésre egy New York államban talalható magánintézmény, a Syracuse University végzett. Íme, a top 10-es lista - képekkel.

Felsőoktatás Eduline

Galéria: a világ legjobb egyetemei

Elolvasom

Szívesen járnátok a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére? Megnéztük, milyenek azok az intézmények, amelyek a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorát vezetik. Galéria.

Felsőoktatás Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: hat magyar egyetem a világ legjobbjai között

Elolvasom

Az ELTE, a Semmelweis Egyetem, a debreceni és a szegedi egyetem, a BME és a pécsi egyetem is felkerült a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorára. A listát - amelyet többek között az oktatás minősége, az oktatók kiválósága, a végzett hallgatók elhelyezkedése, a publikációk száma alapján állítanak össze - a Harvard, a Stanford és az MIT vezeti.

Felsőoktatás Eduline

2014-es felsőoktatási rangsor: öt magyar egyetem a világ legjobbjai között

Elolvasom

Öt magyar egyetem is felkerült a leideni egyetem 2014-es világrangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. Az ELTE egyik mesterszakja egy másik listán is szerepel: az Európai Bizottság a legjobb fordítóképzések közé választotta.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a legjobban fizetett diplomáktól a kollektív szerződésig

Elolvasom

Beszámoltunk a HVG frissen megjelent 2014-es felsőoktatási rangsoráról, és megnéztük, melyek az ország legjobb alapítványi, vidéki és gyakorlóiskolái. Összefoglaltuk a pedagógusok kollektív szerződésével, illetve a 2014-es felvételivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Cikksorozatunk e heti részében az ír felsőoktatási rendszert mutattuk be. A hét hírei és cikkei.