szerző:
Eduline

Szívesen járnátok a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére? Megnéztük, milyenek azok az intézmények, amelyek a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorát vezetik. Galéria.

A Center for World University Rankings (CWUR) júliusban publikálta legfrissebb, 2014-es világrangsorát, amelyre hat magyar egyetem is felkerült. A listát nyolc szempont alapján állítják össze, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány, a szabadalmak száma alapján. Hogyan teljesítenek a magyar egyetemek a többi világrangsorban? Összefoglalónkat itt találjátok.

5. Oxford (UK)

Az Oxford - a bolognai után - a világ második legrégebbi, máig fennmaradt egyeteme: 1096-ban alapították. A képen a 15. század közepén létrehozott Magdalen College.
©
A Christ Church College ebédlője: erről másolták a Harry Potterben szereplő termet is.
©

4. Cambridge (UK)

A Cambridge-t 1209-ben alapították. A képen a St John's College-hoz tartozó Old Library.
©
A Tudósok Kertje a Clare College-ban.
©

3. Massachusetts Institute of Technology (USA)

A massachusettsi Cambridge-ben található MIT-t 1861-ben alapították. Ebben a furcsa épületben, a Stata Centerben kapott helyett a nyelvészeti és filozófiai intézet, az informatikai és a mesterséges intelligenciával foglalkozó laboratórium, illetve az információs és döntési rendszereket kutató laboratórium.
©
A 251 méter hosszú "Végtelen folyosó" az MIT legfontosabb épületeiben halad végig.
©

2. Stanford (USA)

A műszaki és orvosi kutatásokra szolgáló James H. Clark Center a californiai Stanford Egyetemen. Az intézmény viszonylag fiatal: 1891-ben alapították.
©
Auguste Rodin műveinek legnagyobb gyűjteménye - Párizson kívül - az egyetem vizuális művészeti központjáé, de a campuson is több Rodin-szoborba belefuthat a látogató.
©

1. Harvard (USA)

A Harvard központi könyvtára, a Widener Library egyben a világ legnagyobbja is. A szintén a massachusettsi Cambridge-ben található intézményt 1636-ban alapították.
©
Ilyen kollégiumokban laknak a gólyák.
©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!