Közoktatás Eduline

Reagált a minisztérium: ilyen lépésekkel fejlesztenék a szakképzést

Elolvasom

Több lépést tettek a szakképzés fejlesztése, a lemorzsolódás csökkentése és az oktatás minőségének javítása érdekében - így reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium arra, hogy a Népszava megírta: egy tavaszi jelentés alapján nem volt egyértelmű pozitív hatása sem a hiányszakmák népszerűsítését, sem a lemorzsolódók számának csökkentését célzó programoknak.

Közoktatás Eduline

Sokkal több diákot terelne a szakgimnáziumokba a kormány

Elolvasom

Az oktatásnak, ezen belül a szakképzésnek és a felnőtt oktatásnak a munkaerőpiac igényeinek megfelelően kell megújulnia, hogy az oktatási rendszer ki tudja alakítani a vállalatok által elvárt kompetenciákat - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten az Európai Szakképzési Hét záró rendezvényén.

Felsőoktatás Eduline

Vállalható tanulás mellett a gyakorlati képzés? Egy hallgató válaszol

Elolvasom

Nehezebb az élete annak a diáknak, aki duális képzésben vesz részt a felsőoktatásban? Tényleg felzabálja a szabadidejét a suli melletti gyakorlati munka? Bár a vizsgaidőszak tempója egy kicsit feszítettebb, egy ilyen rendszerben tanuló diák szerint bőven megéri ezt is vállalni. A szorgalmi időszakban pedig bőven marad szabadidő a céges gyakorlat mellett is.

Felnőttképzés Eduline

A szakma nem csak B-terv lehet

Elolvasom

A 2012-ben német mintára elindult duális szakképzés tudatosan törekszik kiszolgálni a hazai hiányszakmákat, ennek érdekében jelentős támogatással működnek. A Siemens bepillantást engedett az Eduline-nak, hogy milyen lehetőségei vannak a tanulóknak a szakma mellett a nyelvvizsga megszerzésére, valamint milyen ösztönzőkkel találkoznak az élethosszig tartó tanulásban. Azonban nevelni is, nem csak oktatniuk kell.

1 2 3 4