szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A távoktatás nem csak az érettségizőket érinti szélsőségesen, hanem azokat is, akiknek végzősként gyakorlati órákat is teljesíteniük kell. Mi lesz ezekkel az órákkal? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszolt.

Az Emmi szerint ha a duális képzés gyakorlati helye, a gazdasági kamara, az iskola vagy ti – kiskorúság esetén törvényes képviselőtök – úgy ítéli meg, hogy a gyakorlati oktatása a képzőhelyen biztonságosan nem oldható meg, az iskola és a képzőhely közösen dönthet a gyakorlati oktatás halasztásáról, vagy online megszervezéséről

Amennyiben az oktatott szakma jellege és követelményrendszere miatt a gyakorlati oktatás nem valósítható meg, a közismereti és szakmai elméleti tananyagok oktatásának átcsoportosításával kell megoldani a helyzetet, a szakmai gyakorlati tananyagok feldolgozását el kell halasztani - írják.

A szakképzés, duális képzés megszervezésével kapcsolatban az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján elérhető az egyedi miniszteri határozat a szakképzés megszervezésére - tájékoztatnak. A képzést oktatóknak pedig azt tanácsolják, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a tanulószerződéses diákok iskoláinak igazgatóival.

Arról, hogy mi lesz az érettségivel, a kormányinfón ma a következő hangott el:

A kormány szerint nincs akadálya annak, hogy rendesen megtartsák az érettségiket

Mit tervez a kormány az idei érettségikkel és ez hogyan befolyásolja majd az egyetemi felvételiket? Ezt válaszolta a kormány a mai sajtótájékoztatón.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.