Felnőttképzés Eduline

Minden, amit a nyári munkáról tudni akartatok

Elolvasom

Az utóbbi időben többször esett szó a diákmunka feltételeinek megváltozásáról, mivel idéntől már nem a Munka törvénykönyve, hanem a Szövetkezeti törvény hatálya alá tartozik majd a szabályozás. Ez azonban majd csak a diákmunkák fő szezonja, a nyár után lép életbe, így ha a szünidőben töltenétek be valamilyen állást, még a régi szabályok a mérvadók.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a megszűnő szakoktól az olcsó nyaralásig

Elolvasom

Beszámoltunk arról, hogy milyen szakok szűnnek meg 2016-ra. Megnéztük, milyen lesz a középszintű szóbeli érettségi, és milyen ponthatárokra számíthattok a legnépszerűbb képzéseken. Bemutattuk a legmenőbb nyári táborokat, tippeket adtunk az olcsó nyaraláshoz, és összefoglaltuk a nyári diákmunkával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás Eduline

Itt vannak a diákmunka szabályai: ezekre figyeljetek!

Elolvasom

Közeledik a nyári szünet, sok tízezer diák keres munkalehetőségeket. A munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából már felnőttnek számítanak, ezért bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalóknál.

Közoktatás Eduline

Megint nem a diákok járnak jól

Elolvasom

Nem elsősorban a diákok, sokkal inkább egyes iskolaszövetkezetek járhatnak jól a diákmunka bérezéséhez kapcsolódó új törvényjavaslattal, amely rögzíti a közvetítőknek járó minimális szolgáltatási díjat – írta a Magyar Nemzet.

1
5 6 7 8 9 10 11