Közoktatás Eduline

Magyar Nemzet: roma-ösztöndíjak helyett milliós tanulmányok

Elolvasom

Nemzetközi roma szervezet külföldi munkatársainak adó- és járulékterhét, külföldi szakértők tanulmányait fedezik jórészt abból a 85 millió forint közpénzből, amely eredetileg a 15 ezer hazai tanulót érintő cigány ösztöndíjrendszer működtetését szolgálta volna a központi költségvetésből - tudta meg a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Közoktatás Edupress

Demján öt évig Magyarországon tartaná ösztöndíjasait

Elolvasom

Demján Sándor a jövőben arra kötelezné a 2006-ban létrehozott alapítványának mostani ösztöndíjasait, hogy tanulmányaik befejeztével ne külföldön, hanem itthon keressenek állást. Szerinte ugyanis egy társadalom alapja a gazdaság, ami Magyarországon nem áll az oktatás középpontjában - mondta a vállalkozó a Duna TV-nek. Demján Sándor eddig nagyjából másfél milliárd forinttal támogatta a felsőoktatásban tanuló tehetséges, rászoruló hallgatókat, idén összesen 400 hallgató részesül tíz hónapon keresztül havi 20 ezer forintos adómentes ösztöndíjban.

Közoktatás Eduline

Állami kézbe kerülhet a Gandhi Gimnázium?

Elolvasom

A pécsi Gandhi Gimnáziumot működtető közalapítvány megszüntetése és az ország egyetlen roma nemzetiségi oktatási intézményének állami kézbe adása mellett érvelt az alapítvány kuratóriumának elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Egyéb Eduline

Mi a közös Madonnában és Csányi Sándorban?

Elolvasom

Oprah Winfrey, Serena Williams, Madonna, Csányi Sándor : Kenyától - Nagybajomig mindannyian jótékonykodnak és iskolát alapítottak hátrányos helyzetű gyerekek számára. Hírességek itthon és külföldön, akik olyan gyerekeknek segítenek, akiknek nem lenne módjuk a továbblépésre.

Nyelvtanulás Eduline

Világválság idején a legjobb, ha külföldön tanulsz

Elolvasom

Mikor a gazdasági visszaesés miatt nehéz helyzetbe kerülünk, jó ötlet lehet erőnket és energiánkat saját magunk képzésébe fektetni és külföldi tapasztalatokkal gyarapodni. A Dream Foundation non-profit alapítvány azért jött létre, hogy színvonalas képzési lehetőséget biztosítson Európa szerte az érdeklődők számára.

Közoktatás Edupress

Átadták a Rácz Tanár Úr Életműdíjakat

Elolvasom

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam" - Newton ezen, a tanárait méltató szavainak fényében adták át immár nyolcadik alkalommal a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat november 18-án, a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). Nyolcan vehették át az elismerést a természettudományos oktatás területén elért eredményeikért, köztük a százéves fizikatanár, Kugler Sándorné is.

1 2