Közoktatás Eduline

Tragédiákat okoznak a zaklató diákok: több mint iskolai csíny

Elolvasom

Egy 16 éves Saint Louis-i középiskolás halála óta komoly büntetéssel sújtják azokat az amerikai diákokat, akik közösségi oldalakon alázzák meg osztálytársaikat. Bár Magyarországon nemrég módosították a büntető törvénykönyvet, az iskolai erőszakot pedig szociális munkások segítségével előzné meg az oktatási államtitkárság, a cyberbullyingról egyelőre kevés szó esik, nem véletlenül. Még becslések sincsenek arról, hány diákot érint az internetes zaklatás.

Közoktatás Eduline

Könnyebb lesz a tanárok munkája?

Elolvasom

Minden magyarországi iskolában dolgoznak majd szociális munkások, akik kizárólag a problémás gyerekekkel foglalkoznak - közölte Nyitrai Imre helyettes államtitkár az iskolai erőszak témakörében tartott csütörtöki budapesti konferencián.

Közoktatás Eduline

"A terror házává vált az iskola"

Elolvasom

Mobiltelefonnal felvett verekedések, tettlegességig fajuló tanár-szülő konfliktusok és a verbális agresszió minden formája - egy friss felmérés szerint minden tizedik diákot ért már bántalmazás az iskolában, a kiabálás, a megszégyenítés és a káromkodás pedig lassacskán mindennapossá válik az osztálytermekben. Mit tehet az iskola, mit tehet a szülő, és megvalósult-e bármi is az iskolai erőszak ellen kidolgozott tervekből az elmúlt években?

Közoktatás Edupress

Menesztették a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét

Elolvasom

Megfosztották tisztségétől a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, Pécsi Ágnest - döntött a szervezet XIX. kongresszusa február 20-án, szombaton. A szavazás pontos eredményét nem árulta el Galló Istvánné elnök, mivel a voksolás zárt volt, azt azonban megemlítette, hogy a PSZ történetében ilyen eset még nem fordult elő.

Egyéb Eduline

Iskolai erőszak: 'Nálunk ne legyenek boot camp-ek'

Elolvasom

Két héttel ezelőtt egy amerikai iskola biztonsági őre lelőtt egy késsel rátámadó diákot, szeptemberben pedig egy német iskolában, egy ámokfutó diák baltával és Molotov - koktéllal négy társát sebesítette meg. Az utóbbi években nem csak a nyugat - európai vagy amerikai iskolákban elkövetett hasonló cselekményektől volt hangos a média, egyre több erőszakoskodásról hallani itthoni iskolákban is.

Közoktatás Eduline

Baj van a tévéadásokkal

Elolvasom

A Children Now által készített felmérés szerint az ifjúságnak szóló televíziós adások nagy része nem felel meg az előírt minőségnek. Dale Kunkel kommunikációs professzor által vezetett Arizona Egyetem kutatócsoportja azt találta, hogy nyolcból mindössze egy műsor rendelkezik a magas minőségi elvárásoknak megfelelő kritériumokkal.

1 2