Felsőoktatás Eduline

Egy év után lecserélik a Pallasz Athéné Egyetem nevét

Elolvasom

Augusztusban nevet válthat a kecskeméti és a szolnoki főiskola összevonásával tavaly nyáron létrehozott Pallasz Athéné Egyetem, az intézmény szenátusa néhány napja úgy döntött, megválnak a korábban parázs vitákat kiváltó névtől. Amely máshonnan is ismerős lehet: a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné-alapítványai finanszírozzák az új kecskeméti campus építését.

Felsőoktatás MTI

Nemcsak a főiskolára, hanem a gyakorlati helyre is felvételizni kell

Elolvasom

A Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás szakon választhatják a duális képzést 2015 szeptemberétől - közölte a felsőoktatási intézmény rektora.

Felsőoktatás MTI

Újabb mérnöki szak indulhat a Szolnoki Főiskolán

Elolvasom

Újabb mérnöki szak indításával, illetve duális képzési lehetőségek feltérképezésével kapcsolatos szándéknyilatkozatot írt alá Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora és Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója. Az új szak indításával a mérnökhiányt kívánják orvosolni a megyeszékhelyen.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Megszűnhet a Szolnoki Főiskola önállósága

Elolvasom

Úgy tűnik, a rektorok többsége beletörődött a kormány felsőoktatási integrációs terveibe. Van, ahol már a "beolvadási szándéknyilatkozatot" is aláírták, máshol továbbra sem hajlandóak feladni az önállóságot. Június 30-ig kellett leadni az intézményfejlesztési terveket az erőforrás-minisztériumnak, a végső döntés a kormányé. A rektorok szeptemberre várják az első visszajelzéseket.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Itt a feketelista: feltrancsírozná az egyetemeket és főiskolákat a kormány?

Elolvasom

Hiába küldenek június végéig meggyőző fejlesztési tervet az oktatási államtitkárságnak a vidéki és budapesti főiskolák, többségük az integrációt nem kerülheti el. Úgy tudjuk, Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is tárgyalnak az integrációról, a felsőoktatási helyettes államtitkár pedig sorra járja az intézményeket. Van olyan rektor, aki szerint kár egyeztetni, a döntést úgysem ők, hanem a kormány hozza majd meg.

1 2