Közoktatás Unyatyinszki György

A 2010-ben győztes Fidesz ma könnyen ellenzéki lehetne az oktatás terén

Elolvasom

Szakképzés katasztrofális helyzete, forráshiány az oktatásban, cigányok szegregációja, rossz tanári közérzet, átgondolatlan törvénymódosítások? Mind, mind olyan kritika, mellyel Pokorni Zoltán egykor a szocialista kormányokat kritizálta a választások után. Felkutattuk a Fidesz egykori elképzeléseit az oktatási rendszerről, de Pokorni szavait akár egy mai ellenzéki szájába is adhatnánk, annyira félrecsúszott minden, amit 2010-ben elterveztek.

Közoktatás Eduline

Pokorni: Álom a 9 évfolyamos általános iskola

Elolvasom

Pokorni Zoltán kritikus szavakkal illette a közoktatás átszervezését. Szerinte évtizedekbe telhet, hogy bevezessék a kilenc évfolyamos általános iskolát, mert a szakképzés átalakítása miatt csúszik a szervezés – írta a hvg.hu.

Közoktatás MTI

Rezeg a léc a kilencéves általános iskola ötlete alatt?

Elolvasom

A kormány mindent megtesz majd az általános iskolai képzés színvonalának javításáért, mert úgy látják, a gyerekek jelentős része nem képes elvégezni a középiskolát. Így azonban a fiatalkori munkanélküliek arányát fogják növelni – mondta el az évadnyitó frakcióülés után Rogán Antal csütörtökön.

Közoktatás MTI

Megint odacsapott Hoffmann Rózsáéknak Pokorni

Elolvasom

Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke szerint a PISA-felmérés mostani adatai nem igazolhatják a változtatásokat, ugyanakkor azokat a véleményeket is helyére kell tenni, amelyek megfélemlített tanárokról szólnak. Ezt Pokorni Zoltán mondta az Újkatedra című oktatási szaklap internetes honlapján megjelent interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy megspórolhatták volna az elmúlt két év gigantikus erőfeszítéseit, és jobb eredményt tudtak volna elérni, ha a nagy önkormányzatokat békén hagyják, és a kicsiket megsegítik.

Közoktatás Eduline

Van másik iskola?

Elolvasom

Van másik iskola címmel szervez konferenciát november 22-én és 23-án az Alapítványi- és Magániskolák Egyesülete...

1 2 3 4 5 6 7