szerző:
Eduline

Van másik iskola címmel szervez konferenciát november 22-én és 23-án az Alapítványi- és Magániskolák Egyesülete...

Képünk illusztráció
©

Van másik iskola címmel szervez konferenciát november 22-én és 23-án az Alapítványi- és Magániskolák Egyesülete (AME), a Jövő Iskolája és a KINCS Magazin.

A szervezők közleménye szerint a rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsenek a gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek arra, hogy egy helyen, egy időben találkozzanak számos alapítványi és magániskolával. Várják azokat a szülőket, akik "akár jövőre, akár később tervezik, hogy gyermekük számára nem hagyományos iskolát keresnek, érdeklődnek a modern pedagógia, az innovatív módszerek és a független iskolák iránt", és "kíváncsiak arra, milyen lehetőségek választhatók még a körzeti, állami fenntartású iskola mellett". Emellett várják azokat  "a pedagógusokat és szakembereket is, akik nyitottak a modern pedagógia irányába, de azokat is, akik évek óta ezen a területen dolgoznak" - írják.

Az esemény 22-én, délután két órakor kezdődik Folyondár Sport-és Táncközpontban. Az első napon két beszélgetést tartanak. "Kié az iskola?" címmel először Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke, Horn György, az AME elnöke, és Vekerdy Tamás pszichológus beszélget a családok igényeiről, majd a Zöld Kakas Líceum Mentálhigiénés Szakközépiskola, a Kincskereső Iskola, a Pesthidegkúti Waldorf Iskola és a Gyermekekháza iskolák vezetői beszélgetnek az alternatív kerettantervekről.

Szombaton a szülő-pedagógus kommunikációval kapcsolatos előadásokat, illetve műhelyfoglalkozásokat tartanak, majd Horn György beszél a kamaszok iskolai mindennapjairól, illetve Winkler Márta pedagógus az iskolaérettségről. A belépés ingyenes, de regisztrálni kell a www.jovoiskolaja.hu oldalon.