Közoktatás MTI

Végleg elbúcsúzhatnak a tanárok Hoffmann Rózsától?

Elolvasom

Hoffmann Rózsa eddigi köznevelési államtitkár a jövőben nem számíthat kormányzati munkára, és felmerült, hogy a pedagóguskar vezetésében játszana szerepet, ám a Nemzeti Pedagógus Kar előkészítő bizottságának elnöke azt mondta, Hoffmann nem fog részt venni a vezetésben.

Közoktatás MTI

Orbánnal egyeztetett a pedagóguskar vezetője

Elolvasom

A Nemzeti Pedagógus Kar felállításának előkészületeiről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt Kőrösiné Merkl Hilda, a kar megalakulását előkészítő bizottság elnöke - a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott - pénteki megbeszélésükön - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Közoktatás Czervan Andrea

Életpályamodell, pedagóguskar, tanfelügyelet - ez vár a tanárokra a következő tanévben

Elolvasom

Bár az alapbérük nő, a túlóráért és a helyettesítésért nem kapnak juttatást a tanárok szeptembertől. A szakvizsgával rendelkezők elveszítik az előnyüket: nekik egyelőre várniuk kell a magasabb kategóriába kerülésre - és így a fizetésemelésre is. Nő a kötelező óraszám, az általános iskolákban pedig délután négyig kell foglalkozásokat szervezni. A tanórákon felügyelők ellenőrzik a tanárok munkáját, áprilisban pedig megalakul a kötelező tagságú Nemzeti Pedagógus Kar. "Túlélőcsomag" tanároknak a 2013/14-es tanévhez.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a pécsi egyetemet is elérte az elbocsátáshullám, jön a Nemzeti Pedagógus Kar

Elolvasom

A nyugdíjazások mellett több mint hatvan dolgozónak kell távoznia a Pécsi Tudományegyetemről az állami támogatás és a hallgatói létszám csökkenése miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján 17 milliárdot költene a kormány külföldi hallgatók tanulmányainak finanszírozására. Megnéztük, mennyi esélye van a magyar egyetemeknek, hogy bekerüljenek a világ 200 legjobbja közé, és azt is, hogy milyen lesz a 2014-ben megalakuló pedagóguskar. Heti összefoglaló.

1 2 3 4 5