Közoktatás eduline/mti

Nincs megállapodás, szombaton több ezren tüntethetnek a tanárok mellett

Elolvasom

Több órás tárgylást követően nem jutott megállapodásra a pedagógusok sztrájkbizottsága pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A PSZ a 25 pontos követelésről továbbra is egyeztetne, de ennek irányáról vita van a minisztériummal. Rétvári Bence államtitkár szerint azért is érdemes ott lenni a kerekasztalon, mert "ott történnek dolgok."

Közoktatás Eduline

Megvan, hogyan akarják leültetni tárgyalni a tanárokat

Elolvasom

Czunyiné Bertalan Judit szerint harmadával csökken majd a tanárok adminisztrációs terhe egy új rendelet szerint. Nem két, hanem ötévente lesz értékelés. Emellett Balog Zoltán bejelentette: megalakul a Köznevelési Kerekasztal, ez lesz a színtere annak, hogy egyeztessenek a tanárokkal. Azt is kijelentették, dolgoznak az oktatás megreformálásán.

Közoktatás MTI

Összeírná a kormány a rosszul tanulókat

Elolvasom

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. Bár 2014-re javult a helyzet, ez nem a jobb tanulói eredményeknek köszönhető.

Közoktatás MTI

Botrányosan kevesen tanítják ezt a tárgyat, az államtitkár sem boldog

Elolvasom

Össztársadalmi érdek a pénzügyi műveltség fejlesztése, mert a racionális alapokon nyugvó egyéni és vállalati döntések hozzájárulnak a nemzetgazdaság növekedéséhez, fejlődéséhez is - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Privátbankár.hu konferenciáján. Pölöskei Gáborné államtitkár szerint az iskolák 10%-a tanít pénzügyi ismereteket, ezért tematikus hetekkel lehet ilyesmit oktatni a diákoknak.

1 2 3 4 5 6 7 8