szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem döntött a kormány a szerdai ülésén az érettségi vizsgák elhalasztásáról – mondták kormányzati források az atv.hu-nak. Szerintük legfeljebb a jövő heti kormányülésen foglalkoznak az érettségi vizsgák kapcsán a május 4-i időponttal.

A május 4-re kitűzött érettségi vizsgák kérdése nem volt napirenden a szerdai kormányülésen, így a halasztásról sem döntöttek – mondták kormányzati források egybehangzóan az ATV-nek.

Mindez azért kerül elő, mert Orbán Viktor és Müller Cecília tisztifőorvos is május 3-ára jósolta a koronavírus magyarországi tetőzésének időpontját. Ez azért érdekes, mert idén a diákok írásbeli érettségi vizsgáinak első napja az eredeti tervek szerint május 4-e. 

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a héten arról beszélt, hogy "érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak mozgatásáról a szükséges döntést meghozza a kabinet". A kérdésben az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megszólalt, az érettségi időpontjának halasztásával kapcsolatos határidőről annyit mondtak, hogy „az esetleges időpont változtatásnak jelenleg nincs kijelölt, végső határideje”.

De meddig tolható az érettségi? Erről itt írtunk részletesen.

Meddig tolható az érettségi, hogy ne boruljon a teljes felvételi?

Érdekes kérdés, amivel az elmúlt tíz évben biztosan nem, de lehet, hogy még soha nem kellett ilyen komolyan foglalkozni. Mennyi idő alatt lehet megszervezni, megtartani és kijavítani a vizsgákat úgy, hogy mindez ne veszélyeztesse az idei felvételiket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!