Közoktatás Eduline

A kormány azt üzeni, a boldoguláshoz nem kell tanulni

Elolvasom

Csak most kezdi vizsgálni az Emmi, hogy növelte-e a korai iskolaelhagyók számát az, hogy 2013-ban 16 évre csökkent a tankötelezettség felső korhatára. Pedig korábban már a KSH és az Európai Tanács is ezt jelezte. Egy OFI-s kutató pedig a tárca utolsó érvét is megcáfolja, és elmagyarázza, miért nem indok az, hogy más uniós országokban is megszokott a 16 éves korhatár.

Közoktatás Nagy Barnabás

A kormány még most sem hiszi, hogy miattuk nő a fiatal közmunkások száma

Elolvasom

A közoktatásban tiltakozók egyik követelése a tankötelezettségi korhatár 18 évre emelése, de a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy előbb megvizsgálja, valóban vannak-e káros következményei annak, hogy 16 évesen ott lehet hagyni az oktatást. A közmunkaprogramban 2013 óta rohamosan nő a 18 éven alattiak létszáma, de a tárca nem lát egyértelmű összefüggést az adatok és a korhatár leszállítása között. Bár az Eduline-nal közölt magyarázatuk egyáltalán nem zárja ki ezt az olvasatot. Sőt, igazából az ellenkezőjére nincs semmiféle bizonyíték.

Közoktatás Unyatyinszki György

Mint egy sakkjátszma, olyan a kormány és a civilek levélváltása

Elolvasom

Egyre intenzívebb a levelezés a kormány és a Civil Közoktatási Platform között, a kormány úgy próbál érvelni, hogy mindenképp a Köznevelési kerekasztalba kényszerítse a civileket és a szakszervezeteket. Ezúttal a CKP igyekezett olyan javaslatokat tenni, ami a kormányt kényszerítené asztalhoz tárgyalásra.

Közoktatás eduline/mti

Az Emmi reagált a civil követelésekre

Elolvasom

A civil közoktatási platform követelései szerepelnek a köznevelési kerekasztal munkacsoportjainak témái között, ezért azt továbbra is ott tárgyalná a kormány - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szerveződés 12 pontjára.

Közoktatás Eduline

Kiterítette a lapokat a kormány, ezt ajánlják a tiltakozóknak

Elolvasom

Tegnap kikerült az EMMI oldalára egy megállapodás tervezet, melyet a Pedagógusok Sztrájkbizottságának nyújtanak be. Nem olyan meglepőek azok a pontok, amikben engedne a kormány, de a 25 pontos követeléseket a konkrétumok nem fedik teljesen. Ráadásul több fontos követelésre nem adott konkrét ígéretet a tárca. Nem is hatotta meg a PSZ-t a tervezet, már mérik a sztrájkkészültséget.

Közoktatás eduline/mti

A PSZ nem ül le a kerekasztalhoz

Elolvasom

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem vesz részt a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülésén. A szakszervezet országos vezetőségének hétfői döntéséről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Közoktatás MTI

Összeírná a kormány a rosszul tanulókat

Elolvasom

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. Bár 2014-re javult a helyzet, ez nem a jobb tanulói eredményeknek köszönhető.

1
4 5 6 7 8 9 10