szerző:
MTI

A 2019-es költségvetés nyomán tovább erősödik a szociális biztonság Magyarországon - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn.

©

Az intézkedéseket sorolva Fülöp Attila elmondta: 2019-ben a jelenlegi 17 500 forintról gyermekenként 20 ezer forintra nő a kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezmény összege, ami így maximum 40 ezer forintot jelent.

Ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre - folytatta - 78,9 milliárd forint használható fel a jövő évben, ingyenes és kedvezményes tankönyvre pedig 11 milliárd forint jut. Ezzel kapcsolatban az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években háromszorosára nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik ingyen kapnak meleg ételt.

Ütőképes csapat lesz - az oktatásról alig árult el valamit az új Emmi-vezető

„Ütőképes csapat lesz az Emmiben" - mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Miniszériumának új vezetője, aki a Magyar Időknek keveset árult el arról, milyen tervei vannak az oktatással, egyedül arról beszélt, hogy egy helyettes államtitkár felel majd a Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatásért.