szerző:
Eduline

„Ütőképes csapat lesz az Emmiben” – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Miniszériumának új vezetője, aki a Magyar Időknek keveset árult el arról, milyen tervei vannak az oktatással, egyedül arról beszélt, hogy egy helyettes államtitkár felel majd a Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatásért.

©

„Az oktatásügyön belül helyettes államtitkárság formájában tervezünk egy új profilt: szeretnénk kiépíteni, illetve erősíteni a Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatást, támogatni az ilyen intézmények létrehozásában a helyi közösségeket. Ez a nemzeti érdekek érvényesítése szempontjából rendkívül fontos” - mondta Kásler Miklós a Magyar Időknek.

Hozzátette: speciális lesz a viszony a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériummal, főleg a műszaki felsőoktatás területén.

Az Emmi új vezetője nem árulta el, kik lesznek az államtitkárai, de azt kijelentette, hogy „ütőképes csapat lesz” a tárcánál.

Nagy változások jönnek: a felsőoktatás nem kerül az új minisztériumhoz, de a szakképzés igen

A korábbi hírekkel ellentétben nem kerül át Palkovics László minisztériumához a felsőoktatás. Nem kerül át a felsőoktatás a volt oktatási államtitkár vezette innovációs és technológiai minisztériumhoz (ITM), pontosabban csak azon, speciális szegmense kerül ide, amely a hazai vállalatok piaci igényeihez képez szakembereket - írja a hvg.hu.