Közoktatás Eduline

A felsősöket új központokba sűrítenék össze

Elolvasom

Az iskolarendszer racionalizálásáról és új központok létrehozásáról ír egy előterjesztésében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Annyi biztos, hogy a felső tagozatosokat körzeti központokba sűrítenék, de a tárca hallgat a részletekről. A dokumentumban azt írják, most sok helyütt nem lehet megfelelő színvonalú oktatást biztosítani – írta a vs.hu.

Közoktatás Eduline

Tornateremből még évekig hiány lesz

Elolvasom

Sok a rossz állapotú és korszerűtlen iskolai tornaterem az országban, és a bővítések ellenére még évekig tornateremhiány lesz a mindennapos testnevelés kiterjesztése miatt – írta a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Itt a feketeleves: nyelvi tesztet kell írnia az általános iskolásoknak

Elolvasom

Egy sor felmérés vár az általános iskolás diákokra még a nyári szünet előtt: a jól ismert kompetenciamérésen túl nemcsak edzettségi teszten kell részt venniük, de júniusban jönnek az angol-, illetve németnyelv-tudást mérő dolgozatok is. Az új nyelvi teszt a 6. és 8. osztályos tanulókat érinti – tudta meg a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Nem adhatnának házi feladatot az általános iskolásoknak?

Elolvasom

Házi feladat adásának a 16 óráig nyitva tartó általános iskolában nincs jogi alapja, mivel a tanuló az egész napos felkészítés során készül fel a következő tanítási napokra – írta közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete. Az új Nemzeti alaptanterv és a Köznevelési törvény már nem ismeri a házi feladat fogalmát.

Közoktatás MTI

Rezeg a léc a kilencéves általános iskola ötlete alatt?

Elolvasom

A kormány mindent megtesz majd az általános iskolai képzés színvonalának javításáért, mert úgy látják, a gyerekek jelentős része nem képes elvégezni a középiskolát. Így azonban a fiatalkori munkanélküliek arányát fogják növelni – mondta el az évadnyitó frakcióülés után Rogán Antal csütörtökön.

1
5 6 7 8 9
14