Közoktatás Eduline

Megalázó feladatot kaptak a tanárok: egymást kell besúgniuk

Elolvasom

Újabb megalázó feladatot kaptak a tanárok: most már egymást kell megfigyelniük és a belső ellenőröknek elmondani, miket tapasztaltak. Egy tanár szerint ezzel csak feszültséget szítanak és megpróbálják leterhelni a tanárokat, hogy az oktatási rendszer hibáiról eltereljék a figyelmet.

Közoktatás Eduline

Ilyen osztálytermet még nem láttál

Elolvasom

Egy oklahomai tanárnő, Stephanie Stephens nem mindennapi dolgot talált ki arra, hogy megszerettesse az olvasást a diákjaival. Az osztálytermet az első Harry Potter-könyv alapján dekorálta ki.

Közoktatás Eduline

Bevezetik a Neptunt az iskolákba is

Elolvasom

Az egyetemeken használt Neptun nevű szoftvert akarja bevezetni az iskolákba a kormány – értesült a hvg.hu. A közbeszerzést fű alatt bonyolítják, szinte senki nem hallott a pályázatról, amelyre egyedül a Neptun fejlesztőjét hívta meg a minisztérium háttérintézménye.

Közoktatás Eduline

Egyre kevesebben maradnak ki az iskolákból

Elolvasom

Javulni kezdtek a hazai oktatási mutatók, az elmúlt évek kedvezőtlen tendenciái után tavaly végre csökkent a korai iskolaelhagyók aránya, és egyre kevesebb az évismétlés a lemorzsolódás szempontjából legveszélyeztetettebbnek számító szakiskolákban is – írta a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

A felsősöket új központokba sűrítenék össze

Elolvasom

Az iskolarendszer racionalizálásáról és új központok létrehozásáról ír egy előterjesztésében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Annyi biztos, hogy a felső tagozatosokat körzeti központokba sűrítenék, de a tárca hallgat a részletekről. A dokumentumban azt írják, most sok helyütt nem lehet megfelelő színvonalú oktatást biztosítani – írta a vs.hu.

Közoktatás Eduline

Tornateremből még évekig hiány lesz

Elolvasom

Sok a rossz állapotú és korszerűtlen iskolai tornaterem az országban, és a bővítések ellenére még évekig tornateremhiány lesz a mindennapos testnevelés kiterjesztése miatt – írta a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Itt a feketeleves: nyelvi tesztet kell írnia az általános iskolásoknak

Elolvasom

Egy sor felmérés vár az általános iskolás diákokra még a nyári szünet előtt: a jól ismert kompetenciamérésen túl nemcsak edzettségi teszten kell részt venniük, de júniusban jönnek az angol-, illetve németnyelv-tudást mérő dolgozatok is. Az új nyelvi teszt a 6. és 8. osztályos tanulókat érinti – tudta meg a Magyar Nemzet.

1
4 5 6 7 8
13