Közoktatás MTI

Tévedett az iskola, öngyilkos lett a diák

Elolvasom

Beismerte felelősségét egy japán általános iskola egyik diákjának a halálában, aki öngyilkos lett, miután elutasították középiskolai felvételét, mert iskolája tévesen azt állította róla, hogy bolti lopáson érték - számolt be csütörtökön a japán sajtó.

Közoktatás Lapszemle

Nem csak kilenc, tíz osztályos általános iskolában is gondolkodnak: komoly változások jönnek a Kliknél

Elolvasom

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke egy rendezvényen megígérte, mindenki megkapja a bérét – igaz, arról nem szólt, hogy ez időben történik-e. Hanesz József változtatásokról is beszélt, a gyerekeket tehermentesítenék, a gazdasági döntéseket pedig közelebb vinnék az iskolákhoz. A 9 mellett, a 10 osztályos általános iskola is tervben van.

Közoktatás Nagy Barnabás

Rákapott a jövő oktatására a kormány: sikeres modell áll előttük

Elolvasom

„Tabletizálná” a kormány az oktatást, így a következő években sok országhoz hasonlóan a táblagépek itthon is fontos szerephez jutnának az iskolákban. Jelenleg egyetlen hasonló projekt fut, a Telenor által indított Hipersuli Program, amin keresztül már láthatók, hogyan ítélik meg diákok, tanárok és szülők a táblagépes oktatást. Megnéztük, mire kell figyelnie a kabinetnek, ha komolyan gondolja a tabletizálást.

1 2 3 4 5 6 7
13