Felsőoktatás Eduline

Nemet mondott Hoffmann tervére az Óbudai Egyetem

Elolvasom

Az Óbudai Egyetem szerint az intézményi struktúra átalakításának szükségessége, annak tervezett megvalósítása nincs hatástanulmányokkal és elemzésekkel megalapozva - közölte az intézmény szenátusa, rektori tanácsa, szakszervezeti bizottsága, közalkalmazotti tanácsa és hallgatói önkormányzatának elnöksége.

Felsőoktatás Eduline

Videó: így néz ki négydimenziós képeken az emberi test - belülről

Elolvasom

Négydimenziós - időben is változó térhatású képet adó - testszkennert fejlesztettek ki magyar kutatók; a világszabadalommal védett találmánnyal készült felvételek iránt a legnagyobb amerikai egyetemek érdeklődnek, és hamarosan Magyarországon is beépülhet az egyetemi anatómiaoktatásba - hangzott el egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Felsőoktatás Eduline

Képek: így néz ki az új Óbudai Egyetem

Elolvasom

2010. január 1-jén megkezdte működését az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki Főiskola (illetve a jogelődök: a Bánki Donát Műszaki Főiskola, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola és a Könnyűipari Műszaki Főiskola) általános és teljes körű jogutódja. Az intézmény öt karán jelenleg több mint 12 ezer hallgató folytatja felsőfokú tanulmányait

Közoktatás Edupress

Egyetem lesz jövőre a BMF

Elolvasom

Teljesítette a felsőoktatási törvényben az egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásokat a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF), hiszen három képzési területen jogosult mester-, illetve egy tudományterületen doktori képzés indítására, oktatóinak, kutatóinak pedig 38 százaléka tudományos fokozattal rendelkezik - olvasható az Óbuda újság keddi lapszámában megjelent, Rudas Imre rektorral készített interjúban. A tervek szerint 2010-ben Óbudai Egyetem néven folytatja tovább működését az intézmény.

1 2 3 4