szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elfogadták a kancelláriarendszer bevezetését, aláírásgyűjtésbe kezdtek az Óbudai Egyetemen az intézmény önállóságának megőrzéséért, folyamatosan emelkedik a külföldi hallgatók száma - ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Több ezer kínai és az iráni hallgató tanul a magyar egyetemeken

Lassan, de folyamatosan emelkedik a külföldi hallgatók száma a magyar egyetemeken és főiskolákon, a 2017/2018-as tanévben már több mint harmincezren választottak magyar felsőoktatási intézményt. A legtöbben Németországból, Kínából, Iránból, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából érkeznek, de szváziföldi, csádi és botswanai hallgatója is volt az egyetemeknek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Beolvasztanák az Óbudai Egyetemet a Pázmányba? Aláírásgyűjtésbe kezdett az intézmény

Reális esély mutatkozik arra, hogy az Óbudai Egyetemet beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, de ennek megakadályozására aláírásgyűjtésbe kezdenek – sajtóhírek szerint erről tájékoztatta az egyetem rektora kedden a hallgatókat. Az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hiába tiltakoztak a szakszervezetek, lesz kancelláriarendszer a szakképzésben is

Bevezetik a szakképzési centrumokban a kancellári rendszert - többek között ezt tartalmazza a kutatás-fejlesztéssel és szakképzéssel összefüggő törvények módosítása. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Több száz óvónőt keresnek az önkormányzatok: van, ahol szolgálati lakást is kínálnak

Több száz óvodapedagógusi állást hirdetnek önkormányzatok a közszolgálati állásportálon. A hirdetések zömét kisebb települések adták fel, amelyek – ha tehetik – szolgálati lakást és útiköltség-térítést kínálnak a szakképzett óvónőknek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Itt a lista: ezekre a szakokra jelentkeztek a legtöbben a keresztféléves felvételin

Több mint ötezren jelentkeztek a 2019 februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen. A teljes cikket itt olvashatjátok el.