szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint ötezren jelentkeztek a 2019 februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4 543-an (közülük 4 296-an állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 590-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 98-an jelentkeztek.

A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki képzési területek szakjai a legnépszerűbbek, a finanszírozási formától és a munkarendtől függetlenül:

Mesterképzés Jelentkezők
vezetés és szervezés 393
mérnökinformatikus 310
gépészmérnöki 299
villamosmérnöki 238
pénzügy 193
műszaki menedzser 182

A jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása most is zajlik - teszi hozzá a Felvi. Így akik kíváncsiak a pontszámukra vagy ellenőriznék az adataikat, azok –  a dokumentumok feldolgozottságától függően – 2018. december 5-től az E-felvételiben ellenőrizhetik ezeket. 

Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésekre idén

Több mint ötezren jelentkeztek a 2019 februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legnépszerűbbek idén is a gazdaságtudományi és műszaki képzések voltak - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.