szerző:
Eduline

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 8. rész: Óbudai Egyetem.

Az Óbudai Egyetemre összesen 4506-an kerülhetnek be, nappali képzésen 3043-an, esti és levelező munkarendben 1456-an, távoktatásban pedig 7-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.
©

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt a teljes lista: ennyien tanulhatnak szeptembertől a Pécsi Tudományegyetemen

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 7. rész: Pécsi Tudományegyetem. A Pécsi Tudományegyetemre összesen 6733-an kerülhetnek be, nappali képzésen 4422-en, esti és levelező munkarendben 2311-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől. Mit jelent a kapacitásszám?

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás