szerző:
Eduline

Melyik a legnagyobb rendezvény az Óbudai Egyetemen? Hol érdemes kikapcsolódni vagy egy jót ebédelni a campus környékén? Bognár Attila, az Óbudai Egyetem harmadéves villamosmérnök hallgatója válaszolt az Eduline-nak.

Milyen volt az első éved?

Az első év a legveszélyesebb, érettségi után könnyen elengedi magát az ember és nem feltétlenül fektet annyi energiát a tanulásba, mint kellene. Ez velem is így történt, de a lényeg, hogy sosem szabad feladni.

Bognár Attila

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre, ebből mi az, amit megkaptál? Mi az, amin esetleg változtatnál?

Azt vártam, hogy sok fontos dolgot tanulhassak a szakmával kapcsolatban, nemcsak elméleti, hanem gyakorlati irányból is. Ezt tulajdonképpen megkaphatja az ember, ha hallgat a tanácsokra és tudja mikor hol érdemes figyelni.

Campusportré
Cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Az egyetem óbudai és józsefvárosi kampuszán szoktam konditerembe járni, a szabadon választható testnevelés tárgyakon kívül is.

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

A bécsi úti campus udvarán a padok és a régi büfé.

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

A közeli az üzletekben nagy a választék péksüteményekből, de ott van például a Buda Square, ahol nagyon jók a napi menük.

Hova jártok bulizni?

Az egyetemi bulik helyett inkább választom a beszélgetős, iszogatós helyeket, mint például az Ani söröző. A KIN kupa pedig minden évben a legnagyobb rendezvény az egyetemen már ősidők óta.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Budapesten?

Pesti séták, eldugott sörözők és a Városliget. Ezeken kívül szeretek moziba és az Operett színházba járni.

Az első vizsgaidőszakot több-kevesebb sikerrel, de túléltem

Milyen az élet bölcsészként Miskolcon? Leskovics Tamás, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-történelem tanári szakos harmadéves hallgatója mesélt az Eduline-nak. Milyen volt az első éved? Tartottam egy kicsit az első évtől, mert nem tudtam, mire számítsak. Az első vizsgaidőszakot több-kevesebb sikerrel, de túléltem. Nem állítanám, hogy egyszerű volt, mert egy-két tárggyal meg kellett küzdenem.