szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újjáéledt a „Mentsük meg az Óbudai Egyetemet” nevű, hét évvel ezelőtt létrehozott Facebook-oldal. Az intézményben aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy megőrizzék az egyetem önállóságát.

„2011-ben sikerült” – ez a felirat került ki szerdán a hét évvel ezelőtt létrehozott Facebook-oldalra. Ahogy arról kedden beszámoltunk, az Óbudai Egyetem rektora körlevelet küldött a hallgatóknak, ebben az áll, hogy „az Óbudai Egyetemet jelenleg veszély fenyegeti, szét akarják szedni és a karok különböző összevonásokkal együtt a tervezet alapján beolvasztásra kerülnének a PPKE-be”, ezért az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget, az erről szóló felhívás a "Mentsük meg az Óbudai Egyetemet" Facebook-oldalra is kikerült.

Az Óbudai Egyetem hallgatói nem először kezdtek „mentőakcióba”, 2011-ben azért jött létre a facebookos közösség, mert kiszivárgott egy tervezet a felsőoktatási intézményrendszer átalakításáról, amely alapján az akkori 29 állami felsőoktatási intézményből mindössze 16 maradt volna, több egyetem és főiskola elveszítette volna önállóságát. A terv végül nem valósult meg.

Beolvasztanák az Óbudai Egyetemet a Pázmányba? Aláírásgyűjtésbe kezdett az intézmény

Reális esély mutatkozik arra, hogy az Óbudai Egyetemet beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, de ennek megakadályozására aláírásgyűjtésbe kezdenek - a 444 szerint erről tájékoztatta az egyetem rektora kedden a hallgatókat.