szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tanárok, akik mást és máshogy tanítanak, mint a többiek – ilyen szereplőkről szóló filmeket keresett a Magyar Filmadatbázis, amely egy húszas listát is készített.

A Mafab listájára klasszikus és újabb filmek is felkerültek. A huszadik helyen a Vezet a ritmus végzett, amelyet a Veszélyes kölykök és a Gimiboszi előzött meg. A tizenhetedik helyre a Larry Crowne került.

A listára olyan filmek is felkerültek, mint például a Karate kölyök, a Rossz tanár, a Saját szavak, az Apáca show 2., vagy éppen a Mavericks – Ahol a hullámok születnek. A tizenegyedik helyre A jövő kezdete került. Ezt a Carter edző, a Millió dolláros bébi, valamint A szív dallamai előzi meg. A hetedik helyen a Rocksuli végzett.

Az első hatba a Reneszánsz ember, a Mona Lisa mosolya és A hullám is bekerült. A harmadik helyen a Good Will Hunting, második helyen pedig a Császárok klubja végzett. Utóbbi egy 2002-es amerikai filmdráma, amelynek főszereplője William Hundert, a görög és a római történelem professzora. Szenvedélyes tanár, aki egy előkelő iskolában tanít – egy napon azonban ellenfelet kap egy új diák személyében, akinek vérében van a lázadás.

A lista első helyére a Holt költők társasága került. Ebben a filmben a Robin Williams által megformált tanár a hagyományostól eltérő módszerekkel kezdi meg a tanítást 1959-ben egy konzervatív iskolában. Arra ösztönzi a diákokat, hogy ne a könyvekből akarják megtanulni az életet. A rendhagyó tanulási módszer minden diákban változást idéz elő.

Még öt film, amit érdemes még az egyetem előtt megnézni

Múlt heti cikkünkben húsz olyan filmet mutattunk nektek, amelyek segítenek ráhangolódni az egyetemi életre. Most újabb öt olyan filmet hoztunk, amelyek főszereplői egyetemisták.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!