szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt heti cikkünkben húsz olyan filmet mutattunk nektek, amelyek segítenek ráhangolódni az egyetemi életre. Most újabb öt olyan filmet hoztunk, amelyek főszereplői egyetemisták.

Pokoli hétvége

Ha szeretitek Michael Douglas filmjeit, ez is tetszeni fog – eredeti címe a Wonder Boys. Grady Tripp alkotói válságban lévő író, aki irodalmat tanít az egyetemen, és igen bonyolult magánélete van – az élete egy nap alatt a feje tetejére áll. Az író egyetlen támasza a Tobey Maguire által alakított James, a tehetséges egyetemista.

Totál beépülve

Molly Moris (Miley Cyrus) profi ügynök, akit felbérel az FBI. Be kell épülnie egy iskolai lányszövetségbe, hogy megvédje egy hírhedt gengszter veszélybe került lányát. Molly kezdetben egyszerűnek tartja a feladatot, de több nehézséggel is szembe kell nézni – úgy kell kinéznie, mint egy „normális” lánynak.

Lakótársat keresünk

Egy igazi klasszikus. A 25 éves Xavier Barcelonába indul, hogy befejezze az egyetemet és megtanuljon spanyolul, így megkapjon egy jó állást. Barcelona központjában talál egy lakást, ahol hét különböző országból érkezett fiatallal ismerkedik meg.

Fejjel a bajnak

Aggódó szülők és rövid póráz? Sam még rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Ezért amint teheti, az egyetemre menekül. Nem vágyik másra, csak normális egyetemi életre. De hogyan lehet normális élete, ha minden randira tíz testőr kíséri?

A partiállat

Deanna (Melissa McCarthy) egy középkorú anyuka, aki a válása után úgy dönt, hogy befejezi a korábban félbehagyott főiskolát. A lánya szintén főiskolás, ezért komoly átalakuláson kell átesnie, hogy ne égesse le őt az egyetemi campuson. Az átalakulás végül olyan jól sikerül, hogy a kapuzárási pánikban szenvedő anya beleveti magát az egyetemi életbe.

Húsz film, amit látnod kell, mielőtt egyetemre mész

Idén felvételiztek, és ráhangolódnátok az egyetemi életre? A Magyar Filmadatbázis oldalán megjelent lista - egyetemen játszódó - filmjei közül válogattunk.