Nyelvtanulás Eduline

Blended learning 2. rész

Elolvasom

Csősz Ildikó, az OktaTárs Nyelvstúdió (http://www.oktatars.hu/) vezetője a vele készült interjú 2. részében a blended learning tanfolyamok indításának gyakorlati oldaláról mesél.

Közoktatás Eduline

Egy nyelviskola sikertörténete és tanítási módszere

Elolvasom

A Berlitz nyelviskola neve ismerősen cseng az idegen nyelvet beszélők számára. Mégis kevéssé ismert az a tény, hogy az első Berlitz-iskolát 1896-ban nyitották meg Magyarországon. A cég háborúkat, a nagy gazdasági válságot, nyelvoktatási csoda-módszerek születését és bukását túlélve működött Budapesten, a Váci utcában, míg az ötvenes évek elején az akkori hatóságok be nem záratták. A Berlitz hazánkban a rendszerváltást követően, 1991-ben nyitotta meg kapuit újra a minőségi nyelvoktatás iránt érdeklődők számára.

Nyelvtanulás Eduline

Általános tudnivalók az ITK Origo vizsgarendszerről

Elolvasom

Az ITK Origó Magyarországon kifejlesztett, általános nyelvi tudást mérő, kétnyelvű vizsgarendszer. A következő nyelvekből kínál vizsgákat: angol, német, latin, francia, spanyol, orosz, eszperantó, olasz, bolgár, horvát, lengyel, lovári (cigány), beás (cigány), szerb, szlovák, román, szlovén, török, héber, finn, újgörög.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Csereév az Északi - sarkkörön

Elolvasom

Miért pont Svédország? Az elmúlt időszakban, legalább ezerszer kérdezték meg tőlem, de igazán soha sem tudtam válaszolni a kérdésre. Egész egyszerűen jött egy megérzés, hogy nekem ott a helyem, és ennyi elég volt ahhoz, hogy jelentkezzek erre a programra.

Közoktatás Eduline

Megújul az eduline.hu

Elolvasom

Hogyan válasszunk nyelviskolát, milyen nyelvvizsgára vállalkozzunk, vagy válasszuk inkább a külföldi nyelvtanulást? Olyan kérdések, amelyek mindenkiben felmerülnek, ha belefognak bármilyen idegen nyelv tanulásába. Olvasóink mostantól a Nyeltanulás rovatra kattintva ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Önkéntes voltam egy árvaházban

Elolvasom

Dél-afrikai iskolám három napos szociális munkát szervezett osztályomnak. Választhattunk bármit, volt, aki idősek otthonába, volt, aki kórházba, volt, aki a tűzoltósághoz ment dolgozni. Én egy árvaházat, a Sunfolwer House-t választottam, ami főként beteg kisgyerekeknek ad otthont. Fogadó anyukám végzett ott önkéntes munkát, és előre figyelmeztetett, hogy nem lesz könnyű.

Nyelvtanulás Eduline

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

Elolvasom

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) többéves előkészítő munka eredményeként 1992-ben alakult meg a British Council és a USIS támogatásával. Alapítói olyan nyelviskolák voltak, melyek számára a megnövekedett nyelvtanulási igény nem kizárólag gazdasági lehetőséget jelentett, hanem szívügyük volt a korszerű, magas színvonalú nyelvoktatás.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Megkóstolt Venezuela

Elolvasom

Hosszú és izgalmas út volt mögöttem. Hosszú, mert a világ másik végére vitt, hosszú, mert közben fel kellett dolgoznom, hogy a gyors búcsút követően egy évig nem látom sem a szüleimet, sem a barátaimat, sőt az anyanyelvemen sem szólhatok majd senkihez. Én, akinek a leghosszabb távolléte hazulról, pár hetes tábor volt. Nem beszéltem semmilyen idegen nyelven. Ez a kaland elképzelhetetlennek és vég nélkülinek tűnt.

Nyelvtanulás Eduline

Euroexam nelvvizsgatippek: szövegértés

Elolvasom

Bármilyen vizsgára készülsz, fontos, hogy pontosan tudd, mi vár rád. Ezért érdemes formailag, tartalmilag és az értékelés szempontjából is minél jobban megismerned a kiválasztott nyelvvizsgát. Ha ismered az adott vizsga jellemző feladatait és kipróbálod azokat, már félúton vagy a siker felé.

Nyelvtanulás Eduline

Mikor érdemes külföldön nyelvet tanulni?

Elolvasom

Sokan töltenének szívesen időt külföldön nyelvet tanulva, mert olyan vonzó és ígéretes nyelvtanulási lehetőség ez. Utazni mindig jó és tervezni is jó az utazást. Ha van nyelvtanárunk, ajánlatos megkérdezni, hogy a már elért szinten hasznos-e a külhoni tanulmányút, hiszen a külföldi nyelvtanulás hatékonyságának feltétele a legalább alapszintű nyelvtudás.

1
75 76 77 78 79 80 81