szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csináltatok egy középfokú szóbelit, illetve egy írásbelit, de nem egyszerre? Vajon így is elfogadják a diploma kiadásához vagy szükséges külön papírt kérnetek az egyesítésről? Itt a válasz.

Amennyiben azonos nyelven, azonos szinten nyelvvizsgáztatok - még akkor is, ha a vizsgákat különböző időpontokban és nyelvvizsgaközpontban tettétek le -, az írásbelitek és szóbelitek komplex nyelvvizsgának minősül. Ezt a felsőoktatási intézményeknek is egyenértékűnek kell tekinteniük, és el kell fogadniuk. A kikötés csupán annyi, hogy 2000. január 1. utáni letett, államilag elismert nyelvvizsgák legyenek.

Nem egyértelmű esetekben lehetőség van arra, hogy az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztálya hatósági bizonyítványt (komplex igazolást) állítson ki. Ahhoz, hogy ezt az igazolást megkapjátok, kérelmet kell benyújtanotok az Oktatási Hivatalnak. Fontos azonban, hogy az eljárás során új nyelvvizsga-bizonyítvány nem kerül kiállításra, azaz valóban csak igazolást fogtok kapni. Az egyesítés folyamatát és a kitöltendő dokumentumokat itt találjátok.

Abban az esetben, ha két különböző szintű részvizsgát szeretnétek egyesíteni, akkor azt az alacsonyabb szintűvel egyenértékű komplex vizsgává tudjátok összevonni.

Az első nyelvvizsgátok előtt álltok, de meglepve tapasztaljátok, hogy minden vizsgaközpontnál fizetnetek kell a vizsgáért, pedig elvileg az első ingyenes? A nyelvvizsga ingyenesség nem egészen így működik. Itt megnézhetitek a szabályokat.

Jelentősen visszaesett a nyelvvizsgázók száma 2020 első félévében

2020 első félévében összesen 44 693-an nyelvvizsgáztak. Ez a szám több tízezerrel kevesebb a korábbi évek hasonló időszakaihoz képest. Megnéztük, milyen szinten születettek ezek a nyelvvizsgák, illetve azt is, mely nyelvek voltak a legnépszerűbb nyelvek. Mutatjuk a statisztikákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!