szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyelvvizsgára készültök, de még nem döntöttétek el, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű vizsgát tesztek? Mi a különbség a kettő között és melyik ér többet? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Az egynyelvű komplex nyelvvizsga szintenként legalább négy készséget mér: beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése. Ugyanakkor a közvetítési készségeket nem méri, vagyis nem kell az anyanyelv és a célnyelv között fordítanotok. Ezzel szemben a kétnyelvű vizsgákon az utóbbi készségeiteket is felmérik.

De melyik nyelvvizsga ér többet?

Mivel mindkét változat államilag elismert, így a felvételi pluszpontokhoz és a diploma megszerzéséhez is mindkét típus megfelel. A nyelvvizsga értékét ugyanis nem befolyásolja, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű-e. Amennyiben mégis ragaszkodnának valamelyik típushoz az iskolák - például PhD képzések esetén -, azt külön feltüntetik a követelmények között.

Melyiket érdemes választanotok?

Ha gyakran kell fordítanotok - nyelvórán, munkahelyen -, illetve van már ilyen téren tapasztalatotok, és nem okoz számotokra gondot az ilyen típusú feladatok megoldása, akkor célszerű a kétnyelvű nyelvvizsgát választanotok. Viszont, ha nem érzitek biztosnak a nyelvek közötti átjárást, és jobban szerettek csak egy adott nyelvre koncentrálni, akkor az egynyelvű vizsgákat indító nyelvvizsgaközpontok közül válogassatok.

Mennyit kell fizetnetek a nyelvvizsgákért 2020-ban? A legnépszerűbb középfokú, B2-es nyelvvizsgák árait itt, a felsőfokú nyelvizsgák árait pedig itt nézhetitek meg.

Tanuljatok angolul a legfrissebb hírekkel, legjobb sztorikkal: appajánló

Szívesen gyakorolnátok a nyelvvizsga előtt? Nyelvtan, hallásértés vagy kiejtés? Ezzel az ingyenes oldal és a hozzá tartozó appal mindent gyakorolhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!