szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek a szóbeli és az írásbeli nyelvvizsgátokat összevonni? De vajon ez akkor is lehetséges, ha már több év is eltelt a két résznyelvvizsga között? Itt a válasz.

A részvizsgák egyesítésére akkor is van lehetőségetek, ha például az írásbeli után csak évekkel később szereztétek meg a szóbelit. A kikötés csupán annyi, hogy 2000. január 1. utáni letett, államilag elismert nyelvvizsgák legyenek. Ugyanakkor fontos azt is tudnotok, hogy a részvizsgák csak akkor vonhatók össze, ha ugyanazon a nyelven és szinten szereztétek őket. Abban az esetben, ha két különböző szintű részvizsgát szeretnétek egyesíteni, akkor azt az alacsonyabb szintűvel egyenértékű komplex vizsgává tudjátok összevonni.

Ahhoz, hogy megkapjátok a komplex igazolást, kérelmet kell benyújtanotok az Oktatási Hivatalnak. Fontos azonban, hogy az eljárás során új nyelvvizsga-bizonyítvány nem kerül kiállításra, azaz valóban csak igazolást fogtok kapni. Az egyesítés folyamatát és a kitöltendő dokumentumokat itt találjátok.

Nemrég utánajártunk, hogy nagyjából mekkora összeget kell félretennetek, ha középfokú nyelvvizsgára készültök, itt pedig megnézhetitek, hogy mennyibe kerül egy felsőfokú nyelvvizsga. Ha arra vagytok kíváncsiak, hogy mi a különbség a két szint között, akkor ezt a korábbi cikkünket érdemes elolvasnotok.

20-30 ezer diákot buktak el a nyelviskolák a nyelvvizsga-bizonyítvány nélküli diplomák kiadása miatt

A járvány miatt a nyelviskolákban tanulók száma drasztikusan lecsökkent. Bár az enyhítések óta fokozatosan térnek vissza a diákok, a számuk egyelőre meg sem közelíti a március eleji szintet. Ráadásul a nyelvvizsga-bizonyítvány nélküli diplomák kiadása miatt több tízezer tanulót veszített el a piac.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!