szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előfordulhat olyan eset, hogy valaki régen vizsgázott vagy esetleg költözködött és nem találja a nyelvvizsga-bizonyítványát. Megnéztük, hogy mi a teendő ebben az esetben.

Ha elvesztettétek a nyelvvizsga-bizonyítványt, akkor kérelmet nyújthattok be az Oktatási Hivatalhoz, az OH pedig hatósági igazolványt állít ki.

Ha a honosítási határozat veszett el, akkor az OH kiállít egy új határozatot, mely az eredetivel egyenértékű. Az eljárási menet megegyezik az elveszett nyelvvizsga-bizonyítványokéval.

Az eredetivel egyenértékű honosítási határozatot csak a 2000.01.01. után letett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok, illetve honosítási határozatok alapján állítja ki az Oktatási Hivatal. Az eljárás során új nyelvvizsga-bizonyítványt nem kaptok.

Az ügyintézési határidő 8 naptári nap, ebbe a postázás nem számít bele. A hatósági igazolvány iránti kérelmet innen tudjátok letölteni.

Ezt a típusú nyelvvizsgát is elfogadják a felvételin?

Hogyan fogadják el Magyarországon a külföldön szerzett nyelvvizsgát és mi a teendő vele a felvételin? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!