szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan fogadják el Magyarországon a külföldön szerzett nyelvvizsgát és mi a teendő vele a felvételin? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Ha esetleg külföldön teszek nyelvvizsgát, és honosíttatom, akkor ugyanúgy ér felvételi pluszpontot, illetve a diplomához is jó, mint a Magyarországon tett?

Az államilag elismert nyelvvizsgáért, illetve a külföldi, honosított nyelvvizsga-bizonyítványért is ugyanúgy járhat a felvételin a többletpont, csakúgy a diplomához kötelező nyelvvizsgaként is elfogadják ezeket.

Hogyan lehet honosíttatni?

A honosításról kérelmet kell leadnotok, amely alapján majd az Oktatási Hivatal fog honosítási határozatot kiállítani. A folyamatról bővebben a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ oldalán olvashattok.

Többletpontok a felvételin: fel kell tölteni a nyelvvizsgát vagy elég az igazolás?

Hamarosan itt a nagy felvételi hajrá, azoknak, akik még nem szereztek nyelvvizsgát, de tervezik a bizonyítvány beszerzését, van még egy kis idejük dönteni. De vajon fel kell tölteni a rendszerbe a megszerzett papírokat, vagy elég, ha megvan, hogy sikeres a vizsga? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.