szerző:
Eduline

Több mint száz kiállító várja az idei Nyelvparádén, a fővárosi Millenárison péntektől vasárnapig azokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni.

A szervezők közlése szerint az ingyenesen látogatható rendezvényen nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, nyelvi utaztatók és nyelvkönyvkiadók legjobb ajánlatai között böngészhetnek a látogatók. 
    
Akik az egzotikus nyelvekhez vonzódnak vagy csak nem tudnak még választani a hagyományos nyelvek közül, azok próbaórákon vehetnek részt, a bátrabbak pedig próbanyelvvizsgán mérhetik le jelenlegi tudásukat. Emellett ingyenes önéletrajz-írási, grafológiai és pszichológiai tanácsadás várja a látogatókat. A nyelvtanárok előadásokon és workshopokon kapnak segítséget munkájukhoz.
   
A Nyelvparádén adják át a 2011-es év díjazottjainak az Európai Nyelvi Díjat, amely az oktatás és képzés bármely szintjén megvalósuló példaértékű, innovatív nyelvoktatási programok európai szintű elismerése.
   
A kiállítás társrendezvényei - Afrikai napok és Latin-amerikai napok - kulturális programok sokaságát kínálják a látogatóknak. Az Afrikai napok fő témakörei az utazás, a kultúra és az önkéntesség. A kiállítói standok mellett a programok között szerepelnek kerekasztal-beszélgetések, vetítések, játékos ismerkedés az afrikai nyelvekkel, afrikai ételkóstolás, dobolás, Afrika-teázó, kirakodóvásár. A gyerekeket afrikai játszóház várja. A Latin-amerikai napok programjai között számos nyelvóra, táncbemutató, kóstoló, valamint divatbemutató, show várja a látogatókat. A rendezvényről további információkat a www.nyelvparade.hu oldalon találhatsz.

MTI