szerző:
Eduline

Interjút közölt a Magyar Nemzet a volt oktatási államtitkárral, országgyűlési képviselővel annak apropóján, hogy a jövő héten az oktatásról tartanak vitanapot a Házban.

©

Hoffmann Rózsa a pedagógusok túlterheltségéről a következőket mondta: "a túlterhelés állandó hangoztatása veszélyes terep egy olyan világban, ahol minden a versenyről szól, és nyilvánvaló, hogy csak akkor lehet előrelépni, ha még megfeszítettebben dolgozunk. Mind a diákok, mind a pedagógusok túlterhelését higgadtan és alaposan meg kell vizsgálni, hogy nehogy ellenkezőleg, a lazaság irányába menjünk el."

A volt oktatási államtitkár elismerte, hogy mióta a tanárbéreket a minimálbér helyett egy vetítési alaphoz kötötték, nem növekszik akkora ütemben a bérük.

Hoffmann szerint az új Klik jól működik majd, mert nem lát "olyan alaphibát, ami a működést gátolná", és a szereplők hozzáállása is pozitív. Majd hozzáteszi: "én egyetlen gyerekkel sem találkoztam az elmúlt öt-hat évben, aki azt mondta volna, hogy egy összeomló iskolába jár, de olyan szülővel sem, aki ezt érezné". Szerinte eltúlzottak a siránkozások az iskolarendszer körül.

A teljes interjút itt olvashatjátok.