szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pótló központi írásbeli vizsgát ma 14 órától tartják. Ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak jelen lenni.

Január 18-án, szombaton 10 órától írták a központi írásbelit a középiskolába jelentkező diákok. A felvételizőknek egy magyar nyelvi és egy matematikai feladatlapot kellet megoldaniuk 45-45 perc alatt. Ha egy középiskola figyelembe veszi az írásbeli eredményét, az legalább az összpontszám 50 százalékát kell, hogy adja. Itt a pontszámítással kapcsolatos minden tudnivalót megtaláltok.

A feladatsorokat és a hivatalos javítókulcsokat itt nézhetitek meg.

A pótló vizsgát ma 14 órától tartják. Ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak jelen lenni, vizsgaismétlésre nincs mód. Tehát ha úgy érzitek, nem sikerült olyan jól az írásbeli, nem írhatjátok meg újra.

A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezni: a 8. évfolyamosok jelentkezéséről itt írtunk, az egyéni jelentkezésről itt, a 6. és 8. osztályos gimnáziumba felvételizésről pedig itt olvashattok.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos további cikkeinket itt olvashatjátok.

Mit tehettek, ha nem értetek egyet az írásbeli értékelésével a középiskolai felvételin?

A középiskolai felvételin az írásbeli feladatlapok értékelésének felülvizsgálatát először a vizsgát szervező iskolánál, majd az Oktatási Hivatalnál kérhetitek. Mutatjuk, hogyan.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.